Gezin meeverzekeren of uitschrijven

Slim! Dan profiteren zij ook van alle voordelen van OHRA. En ze kiezen zelf hun eigen dekking. Zijn je kinderen nog geen 18? Dan zijn ze gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide verzekering die jij of je partner afsluit.

Meestal gaat de zorgverzekering in per 1 januari van het volgende jaar. Geef dit wel uiterlijk 31 december aan ons door. Als je het gezin meeverzekert kan je premie veranderen.

Goed om te weten

Schrijf jij je partner gedurende het jaar bij op de polis? Dan kan hij of zij helaas geen gebruik maken van de Fysio Meeneemservice. Je partner kan zich uiteraard al wel voor 1 januari van het volgende jaar hiervoor aanmelden. Lees meer over de Fysio Meeneemservice en de bijbehorende voorwaarden.

Heb je net een kindje gekregen?

Gefeliciteerd! Je verzekert je kindje direct na de geboorte mee via Mijn OHRA Zorgverzekering.

Let op

Dit moet binnen 4 maanden na de geboorte.

Goed om te weten

Je kindje is gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering van jou of je partner. Dat geldt dus ook als de Fysio Meeneemservice is afgesloten! Lees meer over de Fysio Meeneemservice en de bijbehorende voorwaarden.

Je gezin uitschrijven

Dat vinden we jammer. Maar ook dit willen we goed voor je regelen. Uitschrijven kan altijd per 1 januari van het volgende jaar. Maar in sommige gevallen kan het ook gedurende het jaar:

Bij vertrek naar het buitenland

Let wel goed op: in dit geval kunnen andere regels gelden

Bij een nieuwe baan of actieve militaire dienst

Je mag tussentijds overstappen. We kunnen wel om bewijs vragen

Bij een echtscheiding

Wij begrijpen dat je dan graag je eigen zorgverzekering wil afsluiten. De verzekeringnemer hoeft je dan alleen maar uit te schrijven via Mijn OHRA Zorgverzekering​​​​​​​

Bij overlijden

​​​​​​​Wij wensen je veel sterkte met het verlies van je dierbare. Omdat er veel op je afkomt, helpen onze medewerkers je graag. Wil je meer informatie over alle administratieve zaken? Lees hier meer.

In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je direct de uitschrijving regelen. Als je je gezin uitschrijft kan je premie veranderen.