Wijkverpleging? PGB? Zo regel je dat

Om zelfstandig thuis te blijven wonen, is soms wat extra hulp nodig. Met Wijkverpleging (ook wel thuiszorg genoemd) komt er een professionele verpleegkundige thuis, om te helpen. Dit wordt vergoed door de basisverzekering.

Als het gaat om Wijkverpleging dan heb je verschillende keuzes. Je kiest bijvoorbeeld je eigen zorgverlener met een Persoonsgebonden Budget voor Verpleging en Verzorging (PGB-VV) of voor Wijkverpleging in natura. Maar er gelden tegelijkertijd ook belangrijke regels.

Omdat wij graag willen dat je alles goed kunt regelen rondom Wijkverpleging, leggen we je graag uit welke mogelijkheden je hebt, hoe je Wijkverpleging en een eventueel PGB-VV bij OHRA aanvraagt of verlengt en hoe je rekeningen bij ons indient. We geven je ook antwoord op de meestgestelde vragen.

De OHRA Zorg Assistent

Misschien is er meer zorg nodig dan Wijkverpleging. Maar ja, hoe weet je waar je recht op hebt? En waar, je voor welke zorg moet aankloppen?
De OHRA Zorgassistent biedt uitkomst. Je vindt direct je weg in alle wetten, regels, loketten en instanties. We geven duidelijk aan waar je terecht kunt en hoe je de zorg regelt.