De OHRA Zorgassistent

Soms is het lastig om je weg te vinden in het woud aan regelgeving en loketten. Hoe vind je de juiste zorg en ondersteuning voor degene aan wie jij mantelzorg verleent? En hoe weet je zeker dat er niet nog méér zorg en ondersteuning is waar je een beroep op kunt doen? Zorg vinden zonder dat dit teveel kostbare tijd kost? 

Wij begrijpen dat je er als mantelzorger alles aan doet om de zorg aan je partner, ouders, kind of buren zo goed mogelijk te regelen. Daarom is er de OHRA Zorg Assistent: daarmee vind je snel en eenvoudig je weg.

Wmo? Wlz? PGB? Geen idee…

Zorg nodig maar geen idéé wat al die afkortingen, wetten en regels inhouden en waar je aan moet kloppen? Wij wel, daar zijn we voor. En daarom bieden we jou de OHRA Zorg Assistent. Jij geeft aan wat je nodig hebt (zoals dagbesteding, wijkverpleging of een scootmobiel). En wij leiden je direct door het doolhof van wet- en regelgeving. Zodat jij precies weet op welke zorg en ondersteuning je recht hebt, waar en hoe je dit regelt en wat het kost.

We wijzen je de weg en geven je handige tips. Zodat jij je er niet meer druk om hoeft te maken. De OHRA Zorgassistent: Zorg. Gevonden. Geregeld.

De OHRA Zorg Assistent

We hebben alle vormen van zorg waar je behoefte aan zou kunnen hebben, overzichtelijk in een aantal hoofdonderwerpen gezet. Zo kies je eenvoudig die vorm van zorg waar je meer informatie over wil:

  • Hulpmiddelen en vervoer
  • Zelfstandig thuis blijven wonen
  • Als thuis wonen niet meer lukt
  • Geestelijke Gezondheidszorg
  • Subsidies en financiële zaken
  • Voor de mantelzorger

Verken direct je zorgroute met de OHRA Zorgassistent.

Snel scannen?

Wil je alleen even snel scannen bij welke (overheids)instantie je in grote lijnen voor welke zorgbehoeften terecht kunt? Bekijk dan onze snelle wegwijzer.

Vrijwilligers

Helaas kan het gebeuren dat je geen recht hebt op zorg of ondersteuning. Dan moet je dit zelf regelen en betalen. Bijvoorbeeld met familie, vrienden of buren. Of via een vrijwilligersorganisatie, zoals WeHelpen. WeHelpen brengt vraag en aanbod op het gebied van hulp in jouw buurt bij elkaar. Zo leg je eenvoudig contact met vrijwilligers bij jou in de buurt.