Verschillende eHealth diensten voor meer vitaliteit!

Gezondheidsapps en diensten zijn populairder dan ooit. Denk aan fitnessapps en apps om je eetpatroon bij te houden. Maar omdat tegenwoordig zoveel online is, kun je ook aan online consulten en coaching denken. Zo voorkom je lange wachttijden en het resultaat is net zo effectief. Wist je dat we bij OHRA gezondheidsapps én online gezondheidsdiensten aanbieden? eHealth noemen we dat. Op een rij: 7 handige, betrouwbare eHealth apps en diensten die je op verschillende gezondheidsvlakken ondersteunen. 

eHealth voor iedereen

Heb je een OHRA Zorgverzekering? Dan bieden we sowieso 3 eHealth apps en diensten aan.

1. Online GGZ

Online GGZ is geen app, maar een online dienst. Voor veel psychische probelemen - zoals depressie, trauma of ADHD - kun je kiezen voor een online behandeling. Je hebt hiervoor wel een verwijzing van je huisarts nodig. Online GGZ heeft veel voordelen: van snel aan de beurt tot aan dat het wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Lees hier alles over Online GGZ

2. SkinVision app

Zie je een verdacht plekje op je huid en vertrouw je het niet helemaal? Dan is de SkinVision app een uitkomst. Wist je dat 1 op de 5 mensen huidkanker krijgt? Met de SkinVision app check je kosteloos en binnen no-time plekjes op je huid. Downloaden? Ga naar de App Store of Google Play en download de app. Vul je OHRA relatienummer in en ga direct aan de slag.

3. Vraag de dokter app

Je kent het wel. Je zit met een gezondheidsvraag die niet per se urgent genoeg is om de huisarts te bellen, maar die je wel aan een deskundige wilt stellen. Met de gratis gezondsheidapp Vraag de dokter chat je direct en kosteloos met een verpleegkundige. Zo ben je snel verzekerd van een deskundig antwoord. Downloaden? Ga naar de App Store of Google Play. Geef aan dat je verzekerd bent bij OHRA. Goed om te weten: de app Vraag de dokter is van Medicinfo. Bij OHRA krijgen wij jouw vragen en antwoorden nooit te zien. 

Collectief verzekerd? Gezondheidsapps en eHealth diensten voor jou

Ben je collectief verzekerd bij OHRA? Dan krijg je er de gratis module OHRA Gezond bij. Met deze module werk je op een leuke, makkelijke en kosteloze manier aan je vitaliteit! Ook als je niet ziek bent. 'Niet ziek, toch béter', noemen we dat. En dat is fijn. Maar, wat biedt OHRA Gezond eigenlijk allemaal? Wij zetten het voor je op een rij.

4. Persoonlijke gezondheidscheck

Goed, dit is misschien geen app. Wel een online dienst. Breng je gezondheid in kaart en krijg inzicht in eventuele risico's op hart- en vaatziekten, diabetes en een burn-out. Meld je hiervoor online aan! Binnen 5 werkdagen krijg je een unieke checkbox met daarin speciaal ontwikkelde medische tests voor je bloedsuiker en cholesterol (vingerprik). Is het resultaat binnen? Dan krijg je je persoonlijke gezondheidsrapport in je account. Natuurlijk is dit rapport alléén door jou in te zien. Fijn nieuws: het onderzoek krijg je volledig vergoed als je collectief verzekerd bent. Nieuwsgierig? Lees meer over de gezondheidscheck

5. Welly

Ofwel: de well-being app. Welly is een online platform met verschillende modules, coaching en webinars. Helemaal gericht op Body, Mind en Food. Voor iedereen die wat meer geïnteresseerd is in een totaalaanpak. Meld je aan bij Welly en doe de online well-being scan. Daarna wordt jouw persoonlijke gezondheidsprofiel opgesteld, inclusief trainingsprogramma. Well(y), that is so nice. Lees hier meer over Welly. Oh, en je privacy is uiteraard volledig gewaarborgd. Alleen jij hebt toegang tot jouw persoonlijke account. 

6. Geldplannen

Gezondheid kent vele vormen. Zo ook financiële gezondheid. Want dat er geld binnenkomt, betekent niet dat je altijd zicht hebt op je financiële situatie. Een geldplan is daarom wel zo handig! Niks om je voor te schamen, juist ontzettend slim én bespaart een hoop stress. Zeker als je persoonlijke situatie verandert en je wel wat hulp kunt gebruiken. Denk aan een scheiding of rondkomen met kinderen. Snel een overzicht van je nieuwe uitgaven helpt je dan bijvoorbeeld om betalingsachterstanden te voorkomen. En dat geeft rust. De online geldplannen van het Nibud helpen je daarbij. Kijk snel hoe het werkt.

7. Online Mindfulness

Wil je meer ontspanning, ruimte en focus in je werk aanbrengen? De MindfulnessFabriek biedt twee soorten programma's aan: 'Mindful Pauzeren' en 'Mindful Thuiswerken'. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met mindfulness! Zowel 'Mindful Pauzeren' als 'Mindful Thuiswerken' bestaan uit een 4-daagse online cursus mét een 1-op-1 coachsessie van een gecertificeerde mindfulness trainer, via een videogesprek. Ben je collectief verzekerd bij OHRA, dan volg je één van de twee programma's geheel gratis!

Heb jij de OHRA App al?

Een gezondheidsapp of eHealth dienst is het niet echt. Maar wel handig om te hebben; de OHRA App. Je declareert met de OHRA App namelijk razendsnel je zorgkosten. Natuurlijk kun je ook gewoon je zorgverzekering bekijken en persoonlijke wijzigingen doen. En met de OHRA Hulpdienst is er altijd hulp aanwezig in het buitenland. Fijn en geruststellend, voor als je onverwacht naar het ziekenhuis moet.