Verschillende eHealth diensten voor meer vitaliteit!

Gezondheidsapps en diensten zijn populairder dan ooit. Denk aan fitnessapps en apps om je eetpatroon bij te houden. Maar omdat tegenwoordig zoveel online is, kun je ook aan online consulten en coaching denken. Zo voorkom je lange wachttijden en het resultaat is net zo effectief. Wist je dat we bij OHRA gezondheidsapps én online gezondheidsdiensten aanbieden? eHealth noemen we dat. Op een rij: 5 handige, betrouwbare eHealth apps en diensten die je op verschillende gezondheidsvlakken ondersteunen. Kijk wat bij jouw situatie en behoeften past. Want het is jouw leven, jouw zorg. En jij kent jezelf het best. 

eHealth voor iedereen

Heb je een OHRA Zorgverzekering? Dan bieden we sowieso 4 eHealth apps en diensten aan.

1. Online GGZ

Online GGZ is geen app, maar een online dienst. Voor veel psychische problemen - zoals depressie, trauma of ADHD - kun je kiezen voor een online behandeling. Je hebt hiervoor wel een verwijzing van je huisarts nodig. Online GGZ heeft veel voordelen: van snel aan de beurt tot aan dat het wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Lees hier alles over Online GGZ.

2. SkinVision app

Zie je een verdacht plekje op je huid en vertrouw je het niet helemaal? Dan is de SkinVision app een uitkomst. Wist je dat 1 op de 5 mensen huidkanker krijgt? Met de SkinVision app check je kosteloos en binnen no-time plekjes op je huid. Downloaden? Ga naar de App Store of Google Play en download de app. Vul je OHRA relatienummer in en ga direct aan de slag.

3. Vraag de dokter app

Je kent het wel. Je zit met een gezondheidsvraag die niet per se urgent genoeg is om de huisarts te bellen, maar die je wel aan een deskundige wilt stellen. Met de gratis gezondsheidapp Vraag de dokter chat je direct en kosteloos met een verpleegkundige. Zo ben je snel verzekerd van een deskundig antwoord. Downloaden? Ga naar de App Store of Google Play. Geef aan dat je verzekerd bent bij OHRA. Goed om te weten: de app Vraag de dokter is van Medicinfo. Bij OHRA krijgen wij jouw vragen en antwoorden nooit te zien.

4. De OHRA ‘Assistent’ 

Ok, de OHRA Assistent is misschien geen app, maar wel een erg handige online dienst. Iedereen kan hier gebruik van maken, Verzekerd bij OHRA of niet. OHRA biedt 3 verschillende Assistenten: 

  • OHRA Zorg Assistent: vind als mantelzorger je weg in het doolhof van wetten, regels en instanties. 
  • OHRA Budget Assistent: alle informatie en relevante instanties rondom je financiën op één plek.  
  • OHRA Coach Assistent: last van stress en spanning? De Coach Assistant neemt je in 3 stappen mee in de wereld van jouw stress. Binnenkort beschikbaar!

5. Extra: een preventiepakket bij jouw basisverzekering

Als je bij OHRA verzekerd bent voor zorg, krijg je bij jouw zorgverzekering een preventiepakket bomvol tools om vitaler te worden. Gewoon standaard bij je basisverzekering. We bieden 3 verschillende pakketten. Van welk pakket jij gebruik kunt maken, hangt af van hoe je voor zorg verzekerd bent. Alle drie de pakketten bieden in elk geval een Persoonlijke Gezondheidscheck, inclusief unieke vingerprik om je bloedsuiker en cholesterol te checken. En gezondheidscursussen zoals bijvoorbeeld een EHBO cursus. Bekijk van welk preventiepakket jij gebruik kunt maken.  

Heb jij de OHRA App al?

Een gezondheidsapp of eHealth dienst is het niet echt. Maar wel handig om te hebben; de OHRA App. Je declareert met de OHRA App namelijk razendsnel je zorgkosten. Natuurlijk kun je ook gewoon je zorgverzekering bekijken en persoonlijke wijzigingen doen. En met de OHRA Hulpdienst is er altijd hulp aanwezig in het buitenland. Fijn en geruststellend, voor als je onverwacht naar het ziekenhuis moet.