Lig je net te dobberen in de Middellandse Zee, moet je onverwacht terug naar Nederland

Heb je een annuleringsverzekering en je vakantie gaat onverhoopt niet door? Dan krijg je in veel gevallen de reissom terug. Dat weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat je ook terug kunt vallen op je annuleringsverzekering als er tijdens je vakantie wat gebeurt?

Dubbel pech

Stel je ligt heerlijk aan het zwembad op Mallorca en je bestelt net een tropische cocktail. Op dat moment krijg je een telefoontje met slecht nieuws. Je vader is na een ongeval plotseling opgenomen in het ziekenhuis met ernstig letsel. Natuurlijk wil je meteen naar huis. Je hebt dan dubbel pech: je bent bezorgd om je vader én je moet je vakantie afbreken. Goed om te weten dat je dan de dagen die in het water vallen, kunt claimen op je annuleringsverzekering.

112

Geen wolkje aan de heldere hemel. Toch kan er ook op vakantie iets vervelends gebeuren waardoor je in het ziekenhuis belandt. Denk aan ernstig letsel door een val met een scooter. En die acute blindedarmontsteking zal niet wachten tot je weer in Nederland bent. Ook hier biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Want bij een ziekenhuisopname krijg je de dagen vergoed, die je niet hebt kunnen genieten van je vakantie. Want zeg nou zelf, die blauwe lucht vanuit je ziekenhuisbed bekijken, is niet wat je voor ogen had.

Vlucht vertraagd

Wat veel reizigers niet weten is dat een annuleringsverzekering ook uitkeert bij vertraging van je vlucht. Zowel op de heen- als de terugreis. Je krijgt dan de niet genoten vakantie tot een maximum van 3 dagen terug. Bel wel altijd met de hulpdienst van je verzekering. Zij kunnen je precies vertellen wat er onder je verzekering valt. Bovendien helpen ze je met het omboeken van je terugreis. Het enige wat je zelf moet doen is je baas bellen en zeggen dat je maandag niet komt werken.

Ook interessant voor jou

Is jouw auto klaar voor de wintersport?

Lees hoe je je goed voorbereid.

Winterkamperen

Leuk alternatief voor wintersport!

Thuis op vakantie

De leukste tips voor jouw staycation.

Diefstal van je skispullen

Hoe je het kunt voorkomen en wat je doet als het tóch gebeurt