Tuinverzekering? Zo regel je dat.

Als je een mooi aangelegde tuin hebt of kostbare tuinmeubelen, dan wil je die graag verzekeren. Een tuinverzekering hebben wij niet, maar je tuin en de spullen in je tuin kun je bij ons prima verzekeren via de opstalverzekering en inboedelverzekering.

De opstalverzekering: je tuin verzekerd

Met de OHRA Opstalverzekering verzeker je niet alleen je woonhuis. Ook je tuinhuis, schuur, schuttingen en bestrating zijn verzekerd. Wij vergoeden je tuinschade onder andere na:

  • brand
  • aanrijding
  • explosie
  • directe blikseminslag

Kijk in de polisvoorwaarden voor de volledige dekking.

Stormschade aan je schutting, tuinhuis of schuur

Is er een flinke storm, stortbui of indirecte neerslag geweest en heeft je tuin schade? Dan zijn alleen je tuinhuis, schuur en schuttingen verzekerd. De beplanting, bestrating en bijvoorbeeld een vijver zijn bij stormschade of schade door een stortbui of indirecte neerslag niet verzekerd. Bij storm, indirecte neerslag of een stortbui heb je altijd een eigen risico van minstens € 250,-. Dus ook als je voor € 0,- eigen risico hebt gekozen. Heb je gekozen voor € 500,- of € 1.000,- eigen risico? Dan is het eigen risico bij storm, indirecte neerslag of een stortbui ook € 500,- of € 1.000,-. Lees meer over stormschade en je opstalverzekering.

De inboedelverzekering: voor de losse spullen in je tuin

Met een inboedelverzekering zijn ook je tuinmeubelen en de spullen in de schuur verzekerd tegen diefstal, vandalisme en brand.
Maar let op: staan je tuinmeubelen buiten en raken ze beschadigd door een storm? Dan zijn je tuinmeubelen niet verzekerd. Lees meer over welke schade gedekt is via de inboedelverzekering. 

Storm op komst? Voorkom tuinschade

Na een storm kan je tuin veel schade hebben. Denk aan kapotte tuinmeubelen, een gat in het dak van je tuinhuis of een verwoest plantenperkje. Toch kun je veel dingen doen om stormschade te voorkomen en de gevolgschade zo klein mogelijk te houden:

  • Verwijder zo veel mogelijk losse spullen, zoals tuinmeubelen, parasols en plantenbakken of zet ze vast 
  • Verwijder losse en uitstekende takken van bomen zodat ze niet tegen je huis kunnen slaan
  • Controleer je schutting en kijk of je de schutting eventueel kunt verstevigen op zwakke plekken. En doe dit niet alleen aan jouw kant van de schutting. Maar aan beide kanten

Bekijk nog meer tips om stormschade te voorkomen.