Vragen over je nieuwe rechtsbijstandverzekering

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Daarom vind je hier de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Geen probleem. Je kunt ook altijd contact opnemen met ons. Wij helpen je graag. 

 • Waar kan ik de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandverzekering nalezen?

  Voor je gemak lees je de polisvoorwaarden (pdf) hier na. Je vindt de polisvoorwaarden ook altijd terug in Mijn OHRA. Ontvang je liever de polisvoorwaarden op papier? Neem dan even contact met ons op. 

 • Wie zijn er precies verzekerd als er bij de gezinssamenstelling Alleenstaand of Gezin/samenwonenden staat? 

  Bij de rechtsbijstandsverzekering kun je kiezen uit een verzekering voor een alleenstaande of een verzekering voor een gezin/samenwonenden. 

  Bij een verzekering voor een alleenstaande zijn de volgende personen verzekerd:  

  • jijzelf, als je de verzekering zelf hebt afgesloten  
  • je minderjarige kleinkinderen die niet bij je thuis wonen, maar die wel aan jou zijn toevertrouwd 
  • je nabestaanden voor wie je een erkende zorg- of onderhoudsplicht hebt. Zij krijgen dan rechtsbijstand als jouw overlijden te maken heeft met een gebeurtenis die via deze verzekering verzekerd is. De juridische hulp heeft betrekking op het vorderen van een voorziening in de kosten van levensonderhoud 

  Heb je de module Verkeer? Dan zijn ook meeverzekerd:  

  • de bestuurder en de inzittenden die met jouw toestemming in je motorrijtuig of vaartuig (mee)reizen 

  Bij de verzekering voor een gezin/samenwonend is hetzelfde verzekerd als bij een alleenstaande, plus de volgende personen: 

  • alle personen die bij jou  in huis wonen, bijvoorbeeld je partner en kinderen. Maar ook je ouders en schoonouders 
  • je kinderen en pleeg- of stiefkinderen die niet bij jou in huis wonen, maar wel een dagstudie volgen of in een verpleeginrichting verblijven. Zij zijn niet (meer) meeverzekerd, als zij getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben
 • Ik heb geen auto. Heb ik dan de module Verkeer nodig?

  Dat kan. De module Verkeer is niet alleen bedoeld voor als je met de auto rijdt. De module geldt ook als je met de motor rijdt, of in de bus of trein zit. En ook als je kinderen met de fiets of scooter naar school gaan. Loop je veel? Ook dan ben je met de module Verkeer verzekerd.

 • Hoe meld ik een juridisch conflict bij OHRA? 

  DAS Rechtsbijstand verzorgt voor OHRA de rechtshulpverlening. Wil je een nieuw juridisch conflict melden? Dan kun je deze bij DAS aanmelden.

  Heb je nog een zaak lopen uit de tijd dat je klant was bij nowGo? Dan handelt DAS deze gewoon nog voor je af.

   

 • Mijn vraag staat er niet bij

  Bel ons dan op telefoonnummer 026 400 40 40 of stel je vraag via WhatsApp op 06 20 14 06 59 . Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur. Wij helpen je graag.