Vergoeding voor identificatiechip voor je huisdier

Met een identificatiechip wordt je huisdier geregistreerd bij een databank. De chip bevat een transponder met een uniek nummer. Zo kan de identiteit van een gevonden huisdier achterhaald worden. 

Wat is een identificatiechip voor je huisdier? 

Een identificatiechip is een chip die met een injectienaald onder de huid van je huisdier wordt ingebracht. De chip bevat een transponder met een uniek nummer. Dit nummer lees je af door een chiplezer en de chip moet voldoen aan de ISO-standaard.  

Honden moeten altijd verplicht gechipt zijn, maar begin 2023 is besloten dat deze verplichting er ook voor katten komt. Als je je huisdier wilt verzekeren bij OHRA, is de identificatiechip verplicht.  

Vergoedt de basismodule Ziektekosten de identificatiechip? 

Ja. Je krijgt een vergoeding voor de aanschafkosten en het plaatsen van de identificatiechip. Heb je net een verzekering aangevraagd bij OHRA en zit je nog in de wachttijd? Ook dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van de chip. 

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor het plaatsen van een identificatiechip? 

Je gaat naar je dierenarts voor plaatsing van een identificatiechip. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.