Je huis puppyproof maken? Lees onze tips

Als je een puppy hebt uitgekozen, kun je vast niet wachten tot hij mee naar huis mag. Een groot nieuw avontuur voor zowel het baasje als de puppy. Puppies zijn erg nieuwsgierig en druk. Een ongeluk is dus zo gebeurd. Maak daarom je huis puppyproof voor de komst van je nieuwe pup. Zo wordt het veiliger en voelt je nieuwe huisgenoot zich sneller thuis. 

Welkom thuis pup!

Als je puppy in zijn nieuwe huis komt, zal hij best even moeten wennen. Een nieuwe plek met andere geuren en zonder mama en broertjes en zusjes om zich heen. Gelukkig kun jij ervoor zorgen dat hij zich snel thuis voelt. Neem bijvoorbeeld een stukje stof uit het nestje mee. Zo ruikt jouw pup nog zijn vertrouwde omgeving. Zorg ook voor een rustige en vertrouwde slaapplaats met bijvoorbeeld een bench of mand. Een puppy slaapt heel veel en heeft zo een fijne eigen plek. 

Check, check en dubbelcheck

Als een pup in een nieuwe omgeving komt, wil hij graag alles ontdekken. Alles is nieuw en overal ziet hij uitdaging en avontuur.

Gladde vloer 

Het ziet er schattig uit, puppy’s die onstabiel lopen of over een gladde vloer glijden. Heb je thuis een gladde vloer? Dan kun je tijdelijk vloerkleden neerleggen. Zo leert je puppy goed lopen en krijgt hij minder snel klachten aan zijn heupen.

Trappen

Ook trappen zijn interessant. Wat is daarboven toch? Waar gaat mijn baasje naartoe? Een traphekje kan voorkomen dat jouw puppy naar boven gaat en valt. 

Planten in huis

Planten zien er gezellig uit. Dat vindt je puppy ook. Al snel krijgt je plant de aandacht en likt of kauwt jouw pup eraan. Dat geldt ook voor die mooie plant. Controleer daarom altijd of de plant giftig is voor honden. Eet hij per ongeluk toch van een giftige plant en wordt hij daar ziek van? Dan ben je met een huisdierenverzekering verzekerd tegen onverwachte kosten.

Zindelijk maken 

Het zindelijk maken van je puppy vraagt veel aandacht en inspanning. Jonge puppies hebben weinig controle over hun blaas. Het is daarom belangrijk om vaak naar buiten te gaan. In het begin zelfs om de 2 uur, ook 's nachts. Is er toch een ongelukje gebeurd? Straf je pup dan niet, dat werkt vaak averechts. Je pup zal de aandacht als positief ervaren. Maak de plek zo snel mogelijk schoon en neutraliseer de geur. Kijk goed naar de signalen van je hond en ga op tijd naar buiten. Beloon hem als hij buiten heeft geplast of gepoept. Maar vooral: heb geduld. Zindelijk maken lukt niet in 1 dag, het kost tijd.

Alles gecheckt? Laat dat lieve nieuwe vriendje dan maar snel komen!

Al aan een huisdierenverzekering gedacht?

De kosten van de dierenarts zijn soms hoog. Met de huisdierenverzekering van OHRA verzeker je jouw pup voor veel onverwachte  ziektekosten. Zo krijgt hij de medische zorg die hij nodig heeft, maar voorkom je dat jij de volledige kosten zelf betaalt. 

Ook interessant voor jou

Kattennamen top 100

Bekijk de leukste en populairste kattennamen.

Hondennamen top 100

Bekijk de leukste en populairste hondennamen.

Hoe herken je een betrouwbare puppy fokker?

We geven je 5 handige tips.