Franse Bulldog kopen

Wat kost een Franse Bulldog?

Een Franse Bulldog met stamboom van een erkende fokker, kost ongeveer € 1.750,-. Denk naast het kopen van de hond ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus. Houd ook rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Franse Bulldog. Verzekeren kan dan ook verstandig zijn!

Wat is het karakter van een Franse Bulldog?

De Franse Bulldog behoort tot de rasgroep ‘Gezelschapshonden’. Het is een vrolijke, slimme en speelse hond, een echte doorzetter die graag dingen naar zijn hand zet. Van nature wil deze hond overal bij zijn. Hij houdt er niet van om lang alleen te zijn. Hij is enthousiast bij kinderen maar kan iets te druk zijn voor heel jonge kinderen. Zijn ideale baasje is iemand die veel tijd met hem kan doorbrengen en die heel consequent is met regels. 

Hoe houd je een Franse Bulldog gezond en blij?

Het gezond houden van een Franse Bulldog ligt voor het grootste deel aan jezelf. Belangrijk is bijvoorbeeld het regelmatig schoonmaken van de plooien op zijn kop, vanwege het ophopen van bacteriën. Naast een goede voeding en zorgen dat dit beestje niet te dik wordt.
De Franse Bulldog is een gezelschapsdier en niet graag lang alleen thuis. Met een basistraining leer je hem goede manieren, gehoorzaamheid en goed gezelschap aan. De Franse Bulldog wordt ongeveer 11 jaar oud.

Wanneer moet een Franse Bulldog naar de dierenarts?

Deze hond moet na de geboorte een paar keer naar de dierenarts voor inentingen en controles. Dit gebeurt onder andere als de pup 9 en 12 weken oud is. Ook heeft hij regelmatig een ontwormingskuur van de dierenarts nodig. Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten van de OHRA Huisdierenverzekering.

De Franse Bulldog heeft een groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je met hem naar de dierenarts moet. Er zijn er 28 bekend. De bekendste aandoeningen zijn:

  • Brachycefaal Obstructief Syndroom (BOS): een groep van afwijkingen aan de luchtwegen
  • Atopische Dermatitis, een ontsteking van de huid

Bekijk de 10 meest voorkomende erfelijke aandoeningen van de Franse Bulldog

Wat kost een bezoek aan de dierenarts?

De kosten van de dierenarts hangen af van de behandeling die je hond nodig heeft. Hieronder enkele veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje:

  • Inenting inclusief paspoort en chipregistratie: circa € 50,-
  • Sterilisatie: circa € 375,- en castratie circa € 175,-
  • Een officiële PennHip-test: circa € 250,-
  • Een nieuwe heup: circa € 3.000,-

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts? 

De rekening voor dierenartskosten betaal je zelf. Omdat die kosten behoorlijk kunnen oplopen kun je daarvoor een huisdierenverzekering afsluiten. Afhankelijk van het verzekeringspakket dat je kiest, vergoedt OHRA (deels) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf moet betalen. Bekijk de pakketten van de OHRA Huisdierenverzekering.

Wat kost een puppycursus en gehoorzaamheidstraining?

Er zijn verschillende soorten puppycursussen en gedragstrainingen mogelijk voor je Golden Retriever. Hieronder vind je hondentrainingen en de kosten daarvoor:

  • Een puppycursus is onmisbaar om een goede en gezonde relatie met je kameraadje op te bouwen. Kosten circa € 150,-
  • Gehoorzaamheidstraining leert de Franse Bulldog om zijn gedrag, instinct en gehoorzaamheid te verbeteren (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aanrennen, etc.). Kosten circa € 150,-
  • Gedragstherapie biedt hulp aan de hond en zijn baasje als het gedrag van de hond ongewenst is (blaft naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.). Kosten intake circa € 150,-, daarna circa € 75,- per uur

Vergoedingen

De kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheidstraining betaal je zelf. Afhankelijk van je huisdierenverzekering, vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de huisdierenverzekering van OHRA.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.