Je tent is beschadigd tijdens je vakantie, wat nu?

Is je tent of caravan beschadigd tijdens je vakantie? Deze schade wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen, zonder veel gedoe en hoge kosten.

Je tent verzekerd bij OHRA?

Als je tent beschadigd is op vakantie, bel dan altijd eerst de OHRA Hulpdienst. Een van onze medewerkers vertelt je dan hoe je de schade snel afhandelt. Overleg met de medewerker of je voor de rest van je verblijf een nieuwe tent kunt aanschaffen. Of misschien kies je er liever voor om in een hotel te overnachten. Zolang het alternatief dat je kiest maar gelijkwaardig is aan je oude situatie. Ook dit kun je het beste bespreken met onze medewerker.

Wat moet je niet doen?

Koop bij schade aan de tent niet zomaar een nieuwe tent die net zo duur is. Een reisverzekering vergoedt vaak niet de nieuwwaarde van je oude tent. Bel daarom eerst met de OHRA Hulpdienst.

Vergoeding schade aan je tent

De OHRA Doorlopende Reisverzekering vergoedt schade aan je tent of kampeeruitrusting. De maximale vergoeding is afhankelijk van de door jou gekozen bagagedekking. Bekijk de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van de vergoedingen.

Wat krijg je niet vergoed?

Koop je een nieuwe tent, bewaar dan zorgvuldig de aankoopbon. Heb je geen bewijs van aankoop? Dan kunnen wij de schade aan je tent waarschijnlijk niet vergoeden.

Wanneer heb je alles geregeld?

Als je schade aan je tent hebt, dan meld je de schade via Mijn OHRA of de OHRA App. Dat kan dus zelfs al vanaf je vakantiebestemming.

Maar je kunt de schade ook prima melden als je thuiskomt. Hebben wij je schademelding ontvangen en je schade valt onder de dekking? Dan ontvang je de vergoeding vaak binnen een week op je rekening.

Heb je schade aan je gehuurde caravan?

Bij schade aan je gehuurde caravan heeft OHRA de huurovereenkomst, een aansprakelijkheidsstelling van de verhuurder en een bewijs nodig dat de huur voor aanvang van de vakantie is betaald. Als de schade per ongeluk is ontstaan, dan vergoedt je reiszekering bij OHRA een bedrag tot maximaal € 1.250,- per reis. Dit valt onder de dekking Aansprakelijkheid vakantieverblijven. Is het schadebedrag aan je gehuurde caravan hoger en is de schade het gevolg van brand of wateroverlast? Dan heb je je wettelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Alles wat je ter plaatse huurt, behalve een huurauto, is gedekt via je reisverzekering. Neem je zelf een gehuurde caravan, tent of camper mee vanuit Nederland? Dan is het verstandig een speciale verzekering af te sluiten bij de verhuurder. Schade hieraan is namelijk níet gedekt op je reisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering.