Tips voor schade melden op vakantie

Schade opgelopen tijdens je reis? Wij helpen je graag met een goede en snelle afhandeling. Lees onze zes tips.

Tip 1: Aangifte doen in het buitenland

Doe aangifte bij de politie bij vermissing of diefstal van je waardevolle spullen. Maak een verslag met foto’s van wat er precies is gebeurd. En schrijf de namen en adressen op van getuigen. Bewaar altijd de rekeningen, zo kan OHRA de schade sneller afhandelen.

Tip 2: Maak kopieën van belangrijke papieren

Maak kopieën van je belangrijkste papieren, zoals je paspoort en rijbewijs. Je kunt ook je belangrijke papieren scannen/fotograferen en naar jezelf e-mailen of opslaan op je telefoon. Zo kun je makkelijker een noodpaspoort aanvragen bij bijvoorbeeld verlies van je legitimatiebewijs.

Tip 3: OHRA Hulpdienst

Bel de OHRA Hulpdienst bij ziekte of een ongeval waarvoor hulp vanuit Nederland noodzakelijk is. De OHRA Hulpdienst is dag en nacht bereikbaar: 026 400 23 10. Je kunt ook de Hulpdienstknop in de OHRA App gebruiken.

Je hebt eerst toestemming nodig van onze hulpdienst, als je hulp wilt en de kosten vergoed wilt krijgen. Zorg dat je het nummer van de hulpdienst en je relatienummer tijdens je vakantie altijd bij je hebt.

Tip 4: Let op je bagage

Verlies van bagage of geld is altijd vervelend. Laat daarom je bagage nooit achter in je auto. En neem een creditcard mee in plaats van veel contant geld.

Tip 5: Doorlopende reisverzekering

Ga je meer dan 1 keer per jaar op vakantie? Met de OHRA Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door goed verzekerd. In Nederland én in het buitenland. De doorlopende reisverzekering geldt voor al je reizen met minimaal 1 overnachting.

Tip 6: Download de OHRA App

In de OHRA App staan alle belangrijke telefoonnummers. Denk aan de nummers om je bankpas of creditcard te blokkeren en het nummer van de Nederlandse Ambassade in het land waar je op vakantie bent. Je kunt met de app ook direct je polis en voorwaarden bekijken als je inlogt op Mijn OHRA. Handig in geval van nood of schade!