Tolwegen in Duitsland

Ga je met de auto op vakantie naar Oostenrijk of Zwitersland?. Met een vignet betaal je automatisch voor je tol. Ontdek op deze pagina alles wat je moet weten over een vignet voor Oostenrijk en Zwitserland en waar je een vignet in je auto moet plakken.

Heeft Duitsland tolwegen?   

Duitsland heeft geen tolwegen.  Als autobezitter betaal je in Duitsland wegenbelasting en hoef je dus geen tol te betalen. Er zijn wel een aantal uitzonderingen, zoals privéweggetjes in Beieren en op het eiland Sylt, waar een vergoeding wordt gevraagd. Daarnaast moet je tol betalen voor de Herrentunnel in Lübeck en de Warnowtunnel in Rostock.  

Wil je meer informatie over de tarieven voor Duitse tolwegen? Bekijk de bijgewerkte informatie op herrentunnel.de en warnowtunnel.de.  

In Duitsland moeten vrachtwagens boven de 7.500 kg wel op alle snelwegen (Autobahnen) en rijkswegen (Bundesstrassen) tol betalen. De emissieklasse telt mee bij het bepalen van het tarief.  

Heb je een tolvignet in Duitsland nodig?     

In Duitsland zijn er geen tolwegen. Daarom heb je met een personenauto geen tolvignet nodig. Het land kent geen tolwegen zoals in Oostenrijk of Italië. Je kunt dus zorgeloos rondrijden zonder je druk te maken over het kopen van een tolvignet.  

Milieusticker in Duitsland 

Hoewel Duitsland geen tolwegen heeft, zijn er wel milieuzones in verschillende Duitse steden. Deze zones zijn herkenbaar aan speciale verkeersborden. Wil je deze zones binnen rijden? Dan heb je een groene milieusticker nodig, ook wel Umweltplakette of Feinstaubplakette genoemd. Er zijn in totaal 58 milieuzones in Duitsland. Zorg ervoor dat je de milieusticker zichtbaar op de binnenkant van je voorruit plakt. Zo voorkom je dat je een boete krijgt.     

Hoe kom ik aan een milieusticker?  

Heb je een milieusticker voor Duitsland nodig? Je kunt deze eenvoudig online bestellen via het TÜV. Na het bestellen ontvang je de milieusticker binnen enkele werkdagen thuis. Je kunt ook terecht bij GWK Travelex in Nederland of verschillende tankstations in Duitsland.  

Onbezorgd op reis door Duitsland met OHRA  

Wil je onbezorgd door Duitsland rijden? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Controleer niet alleen de regels rond tolwegen en milieuzones, maar ook waar en hoe je kunt tanken en opladen. Natuurlijk is het ook belangrijk om na te gaan of je autoverzekering nog bij jouw situatie past.  

Bij OHRA sluit je gemakkelijk een autoverzekering af met een voordelige premie. Je kunt kiezen uit drie autoverzekeringen: 

Heb je vragen over autoverzekeringen en reizen naar het buitenland? Bij OHRA staan we klaar om je te helpen. Met onze ervaring en expertise als autoverzekeraar zorgen we ervoor dat je met een gerust hart de weg op kunt.  

Bereken vandaag nog je premie en geniet van je reis door Duitsland!

Heb je vragen over onze autoverzekeringen? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag.