Aankoopkeuring voor auto’s

Wil je een tweedehands auto kopen? Voorkom dat je een miskoop doet door eerst een aankoopkeuring uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat de auto die je op het oog hebt, geen verborgen problemen heeft. Maar hoe werkt een aankoopkeuring en wat zijn de kosten van een autokeuring? Bij OHRA vertellen we je er graag meer over.

Wat is een aankoopkeuring?

Een aankoopkeuring is een grondige inspectie van een tweedehands auto door een gediplomeerde keurmeester. Dit wordt ook wel totaalkeuring of occasionkeuring genoemd. Na de keuring ontvang je een rapportage over de staat van de auto, met daarbij een advies over de vraagprijs. Kopers en verkopers kunnen allebei een aankoopkeuring aanvragen. Zo kun je een goede beslissing nemen tegen welk bedrag je een auto wilt kopen of verkopen.  

Hoe werkt een aankoopkeuring?  

De keurmeester onderzoekt goed in welke onderhoudsstaat de auto is. Hij controleert bijvoorbeeld: 

  • hoe de auto eruitziet 
  • of er iets kapot is 
  • of de kilometerstand klopt 
  • of de auto eerder schade heeft gehad 
  • of de auto uit het buitenland komt 

Vervolgens maakt de keurmeester een rapportage van bovenstaande zaken. Het keuringsrapport vertelt jou als koper hoe oud de auto is, wat de kilometerstand is, welke problemen er zijn opgemerkt en hoe de auto er over het algemeen uitziet. 

Kosten aankoopkeuring auto   

De kosten van een aankoopkeuring verschillen per aanbieder en autotype. De kosten liggen meestal tussen de € 150,– en € 500,–. Deze kosten zijn het waard, omdat je zo vroegtijdig problemen kunt ontdekken en een miskoop voorkomt.    

Het belang van een goede autoverzekering  

Als je auto goed is gekeurd en je besluit hem te kopen, is het slim om een goede autoverzekering af te sluiten. Bij OHRA vind je autoverzekeringen met een prima dekking tegen een scherpe premie. We bieden de volgende drie dekkingen:   

Met een OHRA-autoverzekering en eventuele aanvullende dekkingen bespaar je jezelf veel stress. Heb je vragen? Bij OHRA staan we klaar om je te helpen bij elke stap van het koopproces, van aankoopkeuring tot autoverzekering. Zo kun je met een gerust hart de weg op in jouw nieuwe tweedehands auto.   

Heb je nog vragen over onze autoverzekeringen? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag.