Een traplift brengt je tot grote hoogte

Als traplopen moeilijker wordt, kan een traplift uitkomst bieden. Hiermee word je zittend op een stoel naar boven of beneden vervoerd. Maar een traplift is helaas niet goedkoop. Wie gaat de kosten betalen?

  • Misschien kan de gemeente helpen?

    Misschien kun je een vergoeding krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet is in het leven geroepen om mensen te ondersteunen. Iedere gemeente heeft een eigen Wmo-loket waar je terecht kunt. Om een aanvraag te doen voor een hulpmiddel, moet je een aantal stappen doorlopen. We laten je graag zien hoe je dit aanpakt.

  • Betaal ik een deel zelf?

    Soms moet je helaas een gedeelte van de kosten zelf betalen. Dit is de zogenaamde eigen bijdrage. We begrijpen dat je graag wilt weten waar je aan toe bent. Daarom vertellen we je graag meer.

De Blijverslening

Soms krijg je helaas geen (volledige) vergoeding. Maar wil je wél je huis aanpassen. Zodat je langer veilig en comfortabel thuis kunt blijven wonen. Voor deze gevallen is er de zogenaamde ‘Blijverslening’. Voor koop- én huurwoningen en via een hypothecaire lening of een consumptief krediet. De lening wordt aangeboden door een groot aantal gemeenten in Nederland en de gemeente bepaalt welke leenvorm aangeboden wordt.

Check of de gemeente van jouw naaste de Blijverslening aanbiedt.