De rolstoellift ook thuis

Met een rolstoellift is het mogelijk om een verdieping naar boven of naar beneden te gaan, zonder dat je de rolstoel uit hoeft te komen. Door deze aanpassing kun je toch thuis blijven wonen. Maar een rolstoellift kost al snel enkele duizenden euro’s. En wie gaat dat betalen?

Misschien kan de gemeente helpen

Misschien kun je een vergoeding krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet is ervoor om mensen te ondersteunen. Het belangrijkste hierbij is dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en sociale contacten kan onderhouden. Iedere gemeente heeft een eigen Wmo-loket waar je terecht kunt.

Om een aanvraag te doen voor een rolstoellift, moet je een aantal stappen doorlopen. We laten je graag zien hoe je dit aanpakt.

Moet je een gedeelte zelf betalen?

Soms moet je helaas een gedeelte van de kosten zelf betalen. Dit is de zogenaamde eigen bijdrage. We begrijpen dat je graag wilt weten waar je aan toe bent. Daarom vertellen we je graag meer.

De Blijverslening

Soms krijg je geen (volledige) vergoeding. Maar wil je wél je huis aanpassen. Zodat je langer veilig en comfortabel thuis kunt blijven wonen. Voor deze gevallen is er de zogenaamde ‘Blijverslening’. Voor koop- én huurwoningen en via een hypothecaire lening of een consumptief krediet. De lening wordt aangeboden door een groot aantal gemeenten in Nederland en de gemeente bepaalt welke leenvorm aangeboden wordt.

Check of jouw gemeente of de gemeente van jouw naaste de Blijverslening aanbiedt.