Met persoonsalarmering is hulp altijd binnen handbereik

Met persoonsalarmering is het mogelijk om rechtstreeks vanuit huis om hulp te vragen. Dat is een geruststellend gevoel als iemand bijvoorbeeld alleen woont. Maar er zijn meer redenen te bedenken.

Veiligheid voorop

Veilig thuis wonen is belangrijk. Persoonsalarmering draagt hieraan bij, je kunt snel om hulp vragen als het nodig is. Waar je terecht kunt voor vergoeding van persoonsalarmering, hangt van de reden af. Weet je die al? Dan vind je hieronder snel de weg naar de juiste instantie.

 • Iemand voelt zich thuis niet veilig en woont alleen

  Dat je met een druk op de knop iemand kunt bereiken, geeft een veilig gevoel. Een goede oplossing dus als iemand thuis woont en zich daar niet veilig voelt. Met persoonsalarmering wordt hulp meteen opgetrommeld als het nodig is. De aanvraag voor persoonsalarmering dien je in bij de gemeente. Zij zijn verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van inwoners en voeren de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit. De vergoeding is in deze wet geregeld

  Moet ik ook zelf wat betalen?

  Soms moet je een gedeelte van de kosten zelf betalen. Dit is de zogenoemde eigen bijdrage

 • Iemand heeft een lichamelijke beperking

  Als iemand vanwege medische redenen in een noodsituatie terechtkomt, dan is met persoonsalarmering 1 druk op de knop genoeg om hulp in te schakelen. Er wordt dan contact gemaakt met een meldkamer, waar ze bekijken welke hulp nodig is. Dat kan bijvoorbeeld hulp van familie of buren zijn, maar ook van de huisarts. Hiervoor kun je terecht bij de zorgverzekeraar. Ook onze OHRA Zorgverzekering biedt een vergoeding voor persoonsalarmering. Je ziet ook gelijk of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. En welke voorwaarden er zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen.

  Als de zorgverzekering niet bij ons is afgesloten, kun je even contact opnemen met de zorgverzekeraar van degene die de persoonsalarmering nodig heeft. Er kunnen namelijk andere voorwaarden gelden.

 • Iemand wil snel hulp krijgen, bijvoorbeeld van buren of familie

  Er hoeft niet altijd sprake te zijn van een onveilige situatie of een lichamelijke beperking. Ook kan het prettig zijn om een alarmsysteem te hebben om snel hulp in te kunnen roepen. Bijvoorbeeld na een vervelende val. Hiervoor kun je terecht bij de zorgverzekeraar. Ook onze zorgverzekering biedt een vergoeding voor persoonsalarmering. Je ziet ook gelijk of het eigen risico of een eigen bijdrage van kracht is. En welke voorwaarden gelden om een vergoeding te krijgen.

  Als de zorgverzekering niet bij ons is afgesloten, kun je even contact opnemen met de zorgverzekeraar van degene die de persoonsalarmering nodig heeft. Er kunnen namelijk andere voorwaarden gelden.