Kies zelf je vervoerder

Bij OHRA kies je zelf je zorgverlener. Bijvoorbeeld je arts, fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek. Ook je vervoerder kies je zelf en wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig.

Maar… kwaliteit staat voorop!

Natuurlijk willen we dat je je laat vervoeren door een (rolstoel)taxibedrijf waarbij kwaliteit voorop staat. Dat betekent dat het (rolstoel)taxibedrijf waardoor jij je laat vervoeren, in het bezit is van het zogenaamde TX keurmerk. Dan weten we zeker dat sprake is van vakkundige chauffeurs en veilig vervoer. Kies je voor een (rolstoel)taxibedrijf waarmee we een contract hebben gesloten? Dan heb je wel een paar handige voordelen:

  • Je weet zeker dat het taxibedrijf in bezit is van het TX-keurmerk
  • Je hoeft de taxichauffeur niet zelf te betalen. Dat doen wij voor je. Je eigen bijdrage betaal je achteraf

Wil je gebruik maken van een (rolstoel)taxibedrijf waarmee wij geen contract hebben afgesloten? Dat is mogelijk. Let er dan wel op dat het bedrijf van je keuze in het bezit is van het TX-keurmerk.

Vind snel een (rolstoel)taxibedrijf bij jou in de buurt: zoek op de zoekterm ‘Taxivervoerder’. Je ziet gelijk of wij een contract hebben gesloten met het bedrijf of niet.

Goed om te weten

Als het gaat om ziekenvervoer met een ambulance, dan wordt dit helemaal voor jou geregeld door je behandelend arts. Hoef je je daar niet druk om te maken!

En… vraag éérst even toestemming

Voor je gebruik kunt maken van ziekenvervoer, vraag je eerst even toestemming aan ons voor vergoeding van de kosten. Het maakt hiervoor niet uit om welk soort vervoer het gaat: of het nu met eigen vervoer, met de taxi of het openbaar vervoer is.

Heb je een begeleider nodig?

Dan moet je ook daarvoor toestemming vragen. Je vraag direct toestemming aan met ons aanvraagformulier ziekenvervoer. Vergeet niet om je huisarts of behandelend arts om een handtekening te vragen.

Gaat het om ziekenvervoer met een ambulance?

Ook dan heb je vaak vooraf toestemming van ons nodig. Kijk snel wanneer je toestemming nodig hebt en hoe je dit direct regelt.

Goed om te weten

Is je kind opgenomen in het ziekenhuis? Dan wil je je zoon of dochter natuurlijk zoveel mogelijk bezoeken. Voor de eventuele vergoeding van deze reiskosten, hoef je vooraf geen toestemming te vragen. Bekijk wel even de voorwaarden, zodat je precies weet waar je aan toe bent.