Hoe declareer ik mijn kosten?

Reisde je met een vervoersbedrijf dat een contract met ons heeft gesloten? Dan vergoeden wij de kosten direct aan je vervoerder. Je hoeft dus niets voor te schieten. Hoef jij niets voor te doen. Makkelijk.

Reisde je met een vervoersbedrijf waarmee wij geen contract hebben? Of met het openbaar vervoer of eigen vervoer? Dan heb je de vervoerskosten eerst zelf betaald en wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk vergoed krijgen. We vertellen je graag hoe je dit doet.

 • Je kosten voor ziekenvervoer

  Deze declareer je heel eenvoudig:

  • Declareer via Mijn OHRA Zorgverzekering. Vul online het declaratieformulier in. En stuur dit direct online aan ons door. Direct geregeld dus
  • Declareer via de OHRA App. Download het declaratieformulier voor ziekenvervoer (pdf) en vul het in. Onderteken het formulier. Je hebt geen handtekening nodig van je behandelend arts of zorginstelling. Maak een foto en stuur je declaratie direct naar ons toe via de OHRA App
  • Declareer via de post. Download het declaratieformulier voor ziekenvervoer (pdf) en vul het in. Onderteken het formulier. Je hebt geen handtekening nodig van je behandelend arts of zorginstelling. Stuur het formulier vervolgens via de post naar ons toe

  En… vergeet je bonnetjes niet!

  Vergeet niet om foto’s of kopieën te maken van bonnetjes van het taxibedrijf. En transactieoverzichten van de laatste 10 transacties en saldo-overzichten van je OV-Chipkaart. Dit doe je bij de balie of verkoopautomaat van het OV bedrijf waarmee je gereisd hebt. Je kan bij de verkoopautomaat ook een bon laten afdrukken van de aankoop of het saldo. Die kun je gebruiken voor je declaratie.

  Afsprakenkaarten hoef je niet mee te sturen. Maar bewaar deze wel 3 jaar. We kunnen hier achteraf namelijk wel om vragen.

 • Reiskosten ouders

  Heb je reiskosten gemaakt omdat je minderjarig kind in het ziekenhuis is opgenomen? Dan declareer je deze eenvoudig met ons declaratieformulier Reiskosten voor ouders (pdf). Vul het in en stuur het in op de manier die jij het prettigst vindt: online via Mijn OHRA Zorgverzekering of de OHRA App of via de post.

 • Logeerkosten ouders

  Maak je logeerkosten omdat je minderjarige kind is opgenomen in het ziekenhuis? Dan declareer je deze eenvoudig online. Of gebruik het declaratieformulier logeerkosten (pdf).

  Goed om te weten

  Logees hoeven niet bij ons verzekerd te zijn. Alleen je kind dat wordt opgenomen in het ziekenhuis moet bij ons verzekerd zijn. Dus is je kind meeverzekerd op jouw zorgverzekering, maar is je partner elders verzekerd? Dan kun je ook deze logeerkosten bij ons indienen.