Vaccinaties voor het buitenland

Reizen naar landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, rond de Middellandse Zee, Oost-Europa, en het Caribische gebied brengt extra gezondheidsrisico met zich mee. In deze landen komen infectieziektes voor zoals hepatitis A, buiktyfus, gele koorts en malaria. Het is verstandig en soms zelfs verplicht om je hier tegen te beschermen. Door een vaccinatie en/of pillen.

Check je vergoeding

De OHRA Zorgverzekering vergoedt vaccinaties voor het buitenland niet. OHRA betaalt (een deel van) de kosten van vaccinaties voor het buitenland, als je een aanvullende verzekering hebt. Hoeveel je precies vergoed krijgt, hangt af van welke aanvullende verzekering je hebt. Je hebt vooraf geen toestemming nodig van OHRA. Je betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering Maximale vergoeding
Zorgverzekerd op reis -
Compact / Compact Fysio Meenemen -
Sterk / Sterk Fysio Meenemen -
Aanvullend / Aanvullend Fysio Meenemen € 250,-
Extra Aanvullend / Extra Aanvullend Fysio Meenemen € 250,-
Uitgebreid € 250,-

Onderstaande verzekeringen kun je niet meer afsluiten. Heb je deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

Aanvullende verzekering Maximale vergoeding
Uitgebreid Vitaal € 250,-
Extra Uitgebreid € 250,-
Compleet € 250,-
Zelfverzekerd Compact € 250,-

Korting op vaccinaties

Heb je geen aanvullende verzekering met een vergoeding voor vaccinaties? Dan moet je de vaccinaties zelf betalen. OHRA heeft met een aantal zorgverleners kortingsafspraken gemaakt op het gebied van reisvaccinaties. Je vindt meer informatie bij de klantvoordelen van OHRA.

Waar kan ik terecht voor vaccinaties?

Het is belangrijk om advies te vragen. Welke vaccinaties en/of pillen je nodig hebt, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Zoals de reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die je onderneemt, je gezondheid en je leeftijd.

Voor vaccinaties en advies kun je terecht bij je huisarts of bij een zorginstelling die is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Bijvoorbeeld de GGD en Reisprik.

Je kunt je ook thuis laten vaccineren door één van de artsen van Thuisvaccinatie. De arts komt bij je langs op het moment dat het jou uitkomt. Ook 's avonds en in het weekend. Ook als je geen vergoeding krijgt vanuit je aanvullende verzekering, kun je gebruik maken van Thuisvaccinatie. Als zorgverzekerde bij OHRA krijg je 10% korting op alle reisvaccinaties bij Thuisvaccinatie.

Goed voorbereid op reis

Gebruik je medicijnen of heb je gezondheidsproblemen?

Dan raden we aan om ook een Europees Medisch Paspoort (EMP) mee te nemen als je naar het buitenland gaat. En het kan zijn dat je een officiële verklaring nodig hebt om bepaalde medicijnen mee te mogen nemen.