6 voordelen van de OHRA Zorgverzekering

Een zorgverzekering is er voor jouw zorg. Zodat, mocht je iets mankeren, je in de meeste gevallen niet voor torenhoge kosten komt te staan. Zo kun je altijd naar de huisarts en met een aanvullende verzekering maak je bijvoorbeeld gebruik van de tandarts en fysio. Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd! Dit klinkt je vast niet onbekend, maar wist je dat OHRA ook aardig wat voordelen heeft? Wij zetten 6 voordelen voor je op een rij.

1. Keuzevrijheid

Bij OHRA heb je keuzevrijheid. Je kiest zelf je zorgverlener, zoals je (huis)arts, fysio, ziekenhuis en specialistische kliniek. En wij? Wij betalen in de meeste gevallen de rekening. ‘Is dat nou zo uniek?’. Zeker, want je kan bij OHRA overal terecht, ongeacht er een contract is of niet met de zorgverlener. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. OHRA heeft een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat, of er nu een contract is of niet met de zorgverzekeraar. Bij ons betekent het ook dat de kosten voor 100% vergoed worden, op 2 uitzonderingen na. Maak je gebruik van GGZ of wijkverpleging, dan vergoeden wij 75% van de rekening, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. Sommige zorgverzekeraars hebben een naturapolis. Dit betekent dat je alleen een volledige vergoeding krijgt als je gebruikmaakt van een zorgverlener waarmee je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Doe je dit niet? Dan betaal je altijd een deel van de kosten zelf. Weet je dat ook weer. 

‘En wordt dit dan allemaal vanuit de basisverzekering vergoed?’ Zelf kiezen voor bijvoorbeeld een medisch specialist waar je het snelst geholpen wordt, heb je al bij een OHRA basis zorgverzekering. Dit geldt niet voor alle medisch specialisten. Soms is er een aanvullende verzekering nodig.

2. (eHealth) diensten voor iedereen

Als je verzekerd bent bij OHRA kun je gebruik maken van (eHealth) diensten. Dit zijn diensten die je ondersteunen op verschillende gezondheidsvlakken. Denk aan de app Vraag de dokter, voor als je snel antwoord wilt op een medische vraag. Of de Budget Assistent; handig wanneer je meer grip op je financiën wilt. Bekijk ze gerust eens allemaal. Bovendien krijg je bij jouw OHRA Zorgverzekering een preventiepakket bomvol tools om vitaler te worden. Gewoon standaard bij je basisverzekering. We bieden 3 verschillende pakketten. Van welk pakket jij gebruik kunt maken, hangt af van hoe je voor zorg verzekerd bent. Alle drie de pakketten bieden in elk geval een Persoonlijke Gezondheidscheck, inclusief unieke vingerprik om je bloedsuiker en cholesterol te checken. Bekijk van welk preventiepakket jij gebruik kunt maken.  

3. Fysio Meeneemservice

Bij OHRA hebben we de Fysio Meeneemservice. Maak je je fysiobehandelingen niet op? Geen probleem! Met onze Fysio Meeneemservice bij je aanvullende verzekering neem je een bepaald aantal behandelingen mee naar volgend jaar. Voor maximaal € 1,50 per maand. Je sluit ‘m af per 1 januari 2024 met alle aanvullende verzekeringen, behalve OHRA Zelfverzekerd op reis. Zonde namelijk, als je wel voor je fysio betaalt, maar je maakt je behandelingen niet op! Meer weten over de OHRA Fysio Meeneemservice? Kijk hier

4. Voor € 1,95 al verzekerd voor spoedeisende hulp in 't buitenland

Ga je naar het buitenland en wil je geen uitgebreide aanvullende verzekering? Verzeker jezelf dan voor spoedeisende zorgkosten in het buitenland! De basisverzekering vergoedt deze zorg niet of niet volledig. Voor € 1,95 per maand ben je al verzekerd. Weten wat je precies vergoed krijgt? Dat lees je hier

5. Meegroeiservice

Als je leven verandert, wil je dat je zorgverzekering met je meegroeit. Of dat nu uitbreiden of inkrimpen is. Want zo kan het zijn dat je een kindje krijgt of gaat scheiden. Maar ook als je kinderen het huis uitgaan of als je met pensioen gaat, wil je dat het goed geregeld is. Naar jouw wensen, zodat jouw verzekering precies past bij jouw levensfase. Met onze Meegroeiservice kun je daarom je aanvullende verzekering 1 keer per jaar tussentijds wijzigen. Je kunt je aanvullende verzekering uitbreiden of beperken. Heb je nog geen aanvullende verzekering? Je kunt de Meegroeiservice niet gebruiken om tijdens het jaar een aanvullende verzekering af te sluiten. Dat kan pas per 1 januari van het volgende jaar. Meer weten? Lees hier alles over de Meegroeiservice.

6. Vergoedingen vanuit je OHRA Basis- en Aanvullende verzekering

Soms zijn er van die dingen waarvan je wel wist dat ze bestonden, maar niet helder hebt dat dit ook voor jou is. Gewoonweg omdat ze wel in je basisverzekering of aanvullende verzekering zitten, maar jij geen idee hebt dat je er gebruik van kan maken. Wist je dat de OHRA Basisverzekering meerdere vormen van begeleiding biedt bij stoppen met roken? En kies je een door OHRA geselecteerde zorgverlener hiervoor, dan betaal je geen eigen risico en eigen bijdrage. Of wat denk je van lichttherapie bij eczeem of psoriasis? Ook dit wordt mogelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering dan kun je bijvoorbeeld mogelijk gebruik maken van voedingsadvies van een diëtist of gewichtsconsulent zonder dat er sprake hoeft te zijn van een medische noodzaak. Maar zo zijn er nog veel meer dingen waar je recht op hebt. Lees snel waar je dan aan moet denken!