Echtscheiding en je verzekeringen. Een korte checklist.

Eén van de dingen die je moet regelen als je gaat scheiden, zijn de verzekeringen. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel belangrijk als je goed verzekerd wilt blijven. Vaak zijn partners namelijk op dezelfde polis verzekerd voor bijvoorbeeld hun woningverzekering, reisverzekering en autoverzekering.

Check je schadeverzekeringen

Zoek eerst goed uit welke verzekeringen je hebt. Op welke naam staan deze verzekeringen? De tweede stap is om samen te bepalen wat je aan deze verzekeringen moet wijzigen en natuurlijk wie dat gaat regelen.

Zorg dat je verzekerd blijft

In de meeste gevallen is het het handigst om je gezamenlijke schadeverzekering stop te zetten en beiden een nieuwe af te sluiten. Zorg wel dat je direct na het stopzetten van je verzekering een nieuwe afsluit, zodat je niet onverzekerd bent.

Let op je autoverzekering

Deelden jij en je partner samen 1 auto? Dan kunnen de schadevrije jaren worden overgedragen aan 1 van de partners. Neem hiervoor contact op met je autoverzekeraar. Ben je verzekerd bij OHRA, dan regelen wij het voor je.

Een auto mag nooit onverzekerd zijn. Ook niet als deze niet gebruikt wordt. Dus zet je je gezamenlijke autoverzekering stop, zorg dan dat je zo snel mogelijk een nieuwe autoverzekering afsluit als de auto op jouw naam komt te staan. Is daar nog onduidelijkheid over en wordt de auto even niet gebruikt? Dan kun je hem door het RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) tijdelijk laten schorsen. Je hoeft hem voor deze periode dan niet te verzekeren.

Geef je nieuwe gezinssamenstelling door

Hoeveel premie je voor je verzekering betaalt, hangt bij sommige verzekeringen af van je gezinssamenstelling. Zorg dus dat je je nieuwe gezinssituatie snel aan ons doorgeeft. Dat kan schelen in de kosten. 

Kinderen meeverzekeren

Heb je minderjarige kinderen en een aansprakelijkheidsverzekering? Spreek dan samen af bij wie de kinderen worden meeverzekerd. Het is namelijk niet nodig om allebei een gezinsdekking te kiezen. In geval van schade moet de ouder bij wie de kinderen zijn meeverzekerd, de schade afhandelen. Dit is ook het geval voor kinderen die meerderjarig zijn en thuis wonen of voor studie uitwonend zijn. In de regel wordt daarom de verzekering met gezinsdekking afgesloten door degene waar het kind in huis woont. 

Je verzekering stopzetten of wijzigen doe je het snelste via Mijn OHRA. Kom je er niet uit? Neem dan contact op en we helpen je.

Ook interessant voor jou

Dekking voor drones

De regels en je verzekering.

11 tips om energie te besparen

We geven je graag slimme én veilige tips om gas, elektriciteit en euro's te besparen.

Kind op kamers

Zo zit het met de verzekeringen.