4 tips voor een stressvrije verhuizing

Hoera, een verhuizing op de planning! Iedereen ervaart verhuizen anders. De een verhuist fluitend terwijl het er bij een ander behoorlijk inhakt. Verhuizen staat dan ook bekend als één van de meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven. Je moet ontzettend veel beslissen en regelen. Wil je een nieuwe vloer of niet?

En al nagedacht hoe je je kinderen het beste kan meenemen in een verhuizing? Een stressloze verhuizing kan bijna niet, maar met deze 4 tips verloopt ook jouw verhuizing zo ontspannen mogelijk.

Weleens gedacht aan uitbesteden?

Met familie of vrienden kom je vaak een heel eind. Of je besteedt de klus uit aan een erkend verhuisbedrijf. Zij zijn bijvoorbeeld verzekerd voor schade en diefstal tijdens een verhuizing. Check van tevoren wel of jouw verhuizer dit ook goed voor je regelt. Met een inboedelverzekering ben je meestal ook verzekerd tegen schade en diefstal tijdens je verhuizing. Valt er dus iets kapot? In dat geval wordt het meteen opgelost en heb jij minder stress.

Kinderen? Bereid ze goed voor op de verhuizing

Verhuizen met jongere kinderen is een extra grote uitdaging. Voor jou extra geregel en voor je kind hartstikke spannend. Vertel je kind daarom pas over de verhuizing als de plannen concreet zijn en als je hem of haar de nieuwe plek kunt laten zien. Ook is het belangrijk dat je vaak gaat kijken naar het nieuwe huis. Zo raakt hij/zij hier vertrouwd mee. Betrek je kind ook bij het inrichten van zijn/haar nieuwe kamer. Laat je kind zelf het behang en spullen kiezen. Op de dagen van de verhuizing laat je kinderen er dan vooral bij zijn. Zo kunnen zij met eigen ogen zien dat de spullen van het oude naar het nieuwe huis gaan. Dit helpt de kinderen met het wennen aan hun nieuwe huis.

Check, check, check

Je hebt tijdens een verhuizing zoveel aan je hoofd. Ben je niets vergeten? Op een gegeven moment weet je het niet meer. Gebruik dan een checklist. Vul een standaard checklist die je van internet haalt aan met jouw persoonlijke punten. Zo maak je je hoofd leger en houd je beter overzicht.

Inboedelverzekering, snel geregeld

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar als je verhuist dan moet je ook je inboedelverzekering (en eventueel opstalverzekering of aansprakelijkheidsverzekering) regelen op je nieuwe adres. Gelukkig is dat zo gebeurd. Geef je nieuwe adres door voor dat je verhuist, dan ben je 90 dagen op beide adressen verzekerd. Zonder dat het je iets extra’s kost. Na 90 dagen vervalt de verzekering op je oude adres. En mocht er onderweg iets sneuvelen: je spullen zijn natuurlijk ook verzekerd tijdens de verhuizing zelf.

Ook interessant voor jou

Dekking voor drones

De regels en je verzekering.

11 tips om energie te besparen

We geven je graag slimme én veilige tips om gas, elektriciteit en euro's te besparen.

Kind op kamers

Zo zit het met de verzekeringen.