Duurzaam op vakantie. Tips voor een groen avontuur!

En vakantieganger, wat gaat het worden? Een verre reis of een tripje in de buurt? Welke bestemming je ook kiest, je reis kan waarschijnlijk groener dan je denkt. Bekijk onze tips en kies voor een duurzame vakantie.

De trein is zo gek nog niet

Vliegen is de laatste jaren minder vanzelfsprekend geworden. Maar nog steeds staan er elke zomer lange rijen op Schiphol. Liever niet achteraan aansluiten? Binnen Europa kun je bijna overal prima met de trein naartoe. En steeds meer reisorganisaties promoten duurzame reizen met aantrekkelijke aanbiedingen. Vanaf € 30,- sta je bijvoorbeeld al in hartje Wenen. Zo wordt een duurzaam treinreisje extra verleidelijk. En het is ook nog eens een fijne manier van reizen. Je zit comfortabel en geniet van een steeds wisselend landschap. En dat uitzicht is gratis!

Heilige koe wint

Niet alleen de trein, ook de auto kan een goed alternatief zijn voor het vliegtuig. Misschien niet het allergroenste vervoermiddel, maar als je binnen de Benelux reist, wint de auto het van het vliegtuig als het gaat om duurzaam reizen. Heb je zelf geen auto, dan kun je er vast eentje lenen. Een goede verzekering is dan wel zo handig. Met de OHRA Leenautoverzekering regel je dat heel eenvoudig en zonder risico’s. 

Wil je extra duurzaam rijden? Laat je dakkoffer dan thuis en blijf zoveel mogelijk op de snelweg. En nog een goeie tip: pas je rijstijl aan. Schakel bijvoorbeeld snel door naar een hogere versnelling en houd je snelheid constant. Dit bespaart je veel brandstof. 

In de boot genomen

Een luxe cruise in de Caribbean klinkt heerlijk romantisch, maar wist je dat de uitstoot van cruiseschepen enorm is? Grote cruiseschepen zijn vaak dorpen op zich, met restaurants, zwembaden en theaters. Ze verbruiken tonnen diesel per dag! Geen duurzame vakantie dus.

Sowieso zijn luxe vakanties vaak minder groen. Die kosten nou eenmaal meer water en meer energie. Natuurlijk kun je ook een luxe vakantie duurzamer maken. Douche bijvoorbeeld wat korter, schakel elektronische apparaten uit en doe het licht uit als je je accommodatie verlaat. Kleine gewoontes maken een groot verschil. Ook op vakantie.

Kamperen en groene activiteiten

Kamperen is de meest duurzame vorm van vakantie vieren. Een hotel of vakantiehuisje heeft nou eenmaal meer impact op het klimaat dan een tent.

Ook de uitstapjes die je maakt, hebben invloed op de duurzaamheid van je vakantie. Een tochtje op de jetski of quad is bijvoorbeeld vervuilender dan een stukje mountainbiken. Wil je jezelf duurzaam vermaken, kies dan bijvoorbeeld voor wandelen, fietsen, zwemmen in een meer of snorkelen in de zee. Genoeg groens te doen!

Vergeet je verzekering niet!

Hoe je ook op vakantie gaat, met het vliegtuig, de trein, de leen- of de (elektrische) auto; regel vooraf een goede verzekering. Want je wilt niet alleen met een groen, maar ook met een gerust hart op vakantie. Met de OHRA Reisverzekering ben je waar dan ook ter wereld in goede handen. Gaat er iets mis? Dan staan we bij OHRA klaar om je te helpen! 

Groene reis!