Een doorlopende annuleringsverzekering. Dat kan ook!

Je verheugt je al maanden op die reis naar Rome. Alles is geregeld. Je hebt de accommodatie geboekt, vliegtickets besteld en je paspoort verlengd. Je reisverzekering is doorlopend, dus daar heb je geen omkijken naar. Nu alleen nog die annuleringsverzekering. Natuurlijk, meestal gaat het goed. Je gaat zorgeloos op vakantie en je komt uitgerust weer terug. Maar soms loopt het anders en moet je de reis afzeggen of halverwege afbreken. Dan is het fijn dat je je geld terugkrijgt voor de reisdagen die je niet hebt genoten. Je weet waarschijnlijk wel dat je daarvoor bij elke vakantie een annuleringsverzekering kunt afsluiten, maar wist je dat er ook doorlopende annuleringsverzekeringen bestaan? Zo hoef je er nooit meer aan te denken.

Je kunt het niet vergeten

Heb je al een doorlopende reisverzekering, dan voeg je eenvoudig een extra dekking toe en ben je ook doorlopend verzekerd voor annuleren. Handig, want zo vergeet je het niet te regelen. En hoe zuur is het als je vakantie niet doorgaat, maar je er wel voor moet betalen? Met een doorlopende annuleringsverzekering krijg je een maximale vergoeding per verzekerde per reis. Het is slim om dit bedrag even te checken in je voorwaarden. Maak je een keer een dure reis en heb je al een doorlopende annuleringsverzekering bij OHRA, dan verzeker je dit hogere bedrag aanvullend met een kortlopende annuleringsverzekering.

Kort versus lang

Natuurlijk kun je voor elke reis een korte eenmalige annuleringsverzekering afsluiten. Maar je moet er wel steeds aan denken en bovendien moet het snel, binnen 14 dagen na het boeken van je reis. Dat kan makkelijker! Met een doorlopende annuleringsverzekering regel je het in één keer En ga je vaker per jaar op vakantie? Meestal ben je vanaf 14 al voordeliger uit!

Wanneer mag je annuleren?

Natuurlijk als je ernstig ziek wordt en je wist dat niet toen je boekte. Maar ook in andere vervelende situaties mag je kosteloos je vakantie afzeggen of afbreken. Bijvoorbeeld als je partner overlijdt. Als je onverwacht je vaste baan verliest. Of als je reisgenoot niet meegaat omdat hij een ernstig ongeluk heeft gehad en letsel heeft opgelopen. En ben je zwanger? Geweldig nieuws natuurlijk, maar stel je voor dat je plotseling complicaties krijgt en je moet je reis afzeggen, dan mag je annuleren. Lees wel even goed de polisvoorwaarden, zodat je precies weet in welke situaties je je geld terug krijgt.

Ook interessant voor jou

Is jouw auto klaar voor de wintersport?

Lees hoe je je goed voorbereid.

Winterkamperen

Leuk alternatief voor wintersport!

Thuis op vakantie

De leukste tips voor jouw staycation.

Diefstal van je skispullen

Hoe je het kunt voorkomen en wat je doet als het tóch gebeurt