Bepaal zelf het eigen risico voor je opstalverzekering

Bij onze woonverzekeringen kies je zelf de hoogte van je eigen risico. Dus ook bij onze opstalverzekering. Je eigen risico is het deel van de schade dat je zelf betaalt en dat wij dus niet vergoeden.

De keuze is aan jou

Het fijne van zelf je eigen risico voor je opstalverzekering kiezen, is dat je daarmee invloed hebt op de hoogte van je premie. Bij de OHRA Opstalverzekering heb je keuze uit een eigen risico van:

  • € 0,-
  • € 250,-
  • € 500,-
  • € 1.000,-

Deze bedragen betaal je per schadegeval dat je bij ons meldt. Dus wordt er in de zomervakantie ingebroken? Dan vergoeden wij de kosten, verminderd met het eigen risico. En slaat vervolgens met kerst de vlam in de pan, waardoor je aanrechtblad beschadigt, ook dan vergoeden we de kosten minus je eigen risico. 

Liever de kosten vergoed krijgen?

AIs je gaat voor zekerheid, en schades aan je woning graag zo veel mogelijk vergoed wil krijgen, dan kies je voor een laag eigen risico. Dus bijvoorbeeld € 0,- of € 250,-. Je betaalt dan wat meer premie, maar krijgt bij schade wel alle, of het grootste deel van de kosten vergoed.

Voorbeeld

Door een gevallen pan is je gietvloer beschadigd. De schade is € 400,-. Heb je een eigen risico van € 0,-? Dan krijg je alle kosten van ons vergoed, dus € 400,-. Heb je gekozen voor een eigen risico van € 250,-? Dan betaal je dat deel zelf en betalen wij de rest: € 150,- dus.

Liever een lagere premie voor je opstalverzekering?

Als je bepaalde schades zelf kunt en wilt betalen, dan kies je voor een hoog eigen risico. Bijvoorbeeld € 500,- of € 1.000,-. Je betaalt dan minder premie voor je opstalverzekering. Het is dan wel handig om een goede buffer te hebben, want bij iedere schade betaal je dat bedrag zelf.

Voorbeeld

Door een herfststorm met windkracht 8 waait de schutting om. Kosten: € 800,-. Heb je een eigen risico van € 1.000,-, dan betaal je de kosten helemaal zelf. Die zijn namelijk lager dan je eigen risico. Heb je een eigen risico van € 500,-, dan betaal je dat deel zelf en betalen wij de rest: € 300,- dus.

Premie berekenen

Bij OHRA bereken je heel gemakkelijk zelf je premie voor de opstalverzekering. Je vult je gegevens in en kiest de hoogte van je eigen risico. Door met die hoogte te spelen, zie je meteen wat dat doet met de premie die je voor je opstalverzekering betaalt. Goed om te weten: bij OHRA pas je eenvoudig tussentijds je eigen risico aan. Als je onverwacht minder te besteden hebt bijvoorbeeld. Let op: dat kan niet als je al schade hebt, of als je die verwacht.