Schade melden bij je opstalverzekering

Heb je schade aan je woning? Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Schade melden bij je opstalverzekering kan op verschillende manieren. Het snelste is via Mijn OHRA of de OHRA App. Wij nemen je schade dan binnen 2 werkdagen in behandeling.

Glasschade meld je direct bij Uniglas

Zijn de ruiten van je woning stuk en ben je voor glas verzekerd? Dan hoef je dit niet bij ons te melden. Je kunt gelijk contact opnemen met Uniglas. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 088 864 0022.

  • Je bent binnen 1 dag geholpen
  • Je hebt geen eigen risico

Verzamel zoveel mogelijk informatie

Voor een snelle afhandeling is het handig als je al zo veel mogelijk informatie hebt die met de schade te maken hebben. Bijvoorbeeld:

  • een proces-verbaal bij diefstal of vandalisme
  • aankoopbonnen of bankafschriften van de gekochte goederen
  • garantiebewijzen
  • foto’s

Direct Schade Herstel: wel reparatie, géén rekening

Bij je schademelding kun je kiezen voor Direct Schade Herstel. Deze service bespaart je een boel gedoe. Want als de schade is gedekt, regelen wij een reparateur die jouw schade snel en vakkundig repareert. De reparateur stuurt de rekening rechtstreeks naar ons. Zo hoef jij geen geld voor te schieten. 

Direct hulp nodig?

Heb je een noodsituatie en zijn wij niet bereikbaar, bijvoorbeeld 's avonds of in het weekend? Dan staat de OHRA Hulpdienst voor je klaar. Je kunt ze bereiken op telefoonnummer 026 400 23 10. Sla dit nummer alvast op in je mobiel. Dan heb je het altijd bij de hand.

Schade gemeld. En dan?

Bekijk in Mijn OHRA de status van je schademelding. Zo kun je je schademelding 24/7 volgen. Benieuwd wat er gebeurt als wij je schademelding hebben ontvangen? Wij leggen het je graag uit. Lees hier wat je van ons kunt verwachten na het melden van een schade.

Meld je schade liever niet online?

Je kunt je schade natuurlijk ook telefonisch of schriftelijk melden. De afhandeling van je schade duurt dan wel iets langer. Voor het schriftelijk melden gebruik je het schadeaangifteformulier OHRA Opstalverzekering (pdf).