Alles over het betalen van je premie

Voor je verzekering betaal je een vast bedrag per maand: de premie. Niet zo leuk, maar het hoort er wel bij. We doen er alles aan om betalen zo makkelijk mogelijk te maken. Rond de 1e van de maand schrijven we de premie bij je af. Alle betalingen gaan via een automatische incasso. Je betaalt dus vooruit.

  • Heb je meerdere verzekeringen? Dan tellen we alle premies bij elkaar op en schrijven we dat bedrag in 1 keer bij je af. 
  • Heb je een wijziging doorgevoerd op een lopende verzekering? Dan schrijven we deze premie binnen 5 werkdagen van je rekening af.
  • Heb je een nieuwe verzekering afgesloten? Dan wordt de eerste premie binnen 5 werkdagen na de ingangsdatum van je rekening afgeschreven.

Betaal je nog via een nota? Vermeld dan het betalingskernmerk of je relatienummer in de omschrijving. Vind je het makkelijker om maandelijks via automatische incasso te betalen? Geef dan je bankrekeningnummer aan ons door via Mijn OHRA. Je premie incasseren wij dan iedere maand rond de 1e. 

En heb je onze zorgverzekering? Lees dan meer over de zorgpremie of het betalen van je zorgpremie.

Zelf je premie overmaken na een betalingsherinnering

Het kan gebeuren dat de automatische incasso een keer mislukt. Bijvoorbeeld omdat je saldo te laag is, of omdat we niet je goede rekeningnummer hebben. We sturen je dan een betalingsherinnering. In Mijn OHRA kun je via de iDEAL betaallink direct je premie betalen. Op deze manier regel je de betaling het snelst. Of scan de QR-code van de betalingsherinnering brief om de betaling meteen te regelen.

Hoe werkt betalen met Mijn OHRA?

  • Log in op Mijn OHRA
  • Klik op ‘Bekijk achterstallige betalingen’
  • Klik op ‘Betaal via iDEAL’ en betaal direct je premie

Zelf je premie overmaken

Je kunt ook zelf je premie handmatig overmaken. Gebruik daarvoor een van de onderstaande rekeningen, en vermeld in de omschrijving je relatienummer. 

Verzekering IBAN nummer

Schadeverzekeringen, zoals auto-, reis-,
huisdieren- en woonverzekeringen

NL98 INGB 0002 712 510
Zorgverzekering

NL47 INGB 0657 501 646

Klopt je rekeningnummer niet?

Wil je een ander bankrekeningnummer gebruiken voor de betaling van je premie? Geef dan zo snel mogelijk het juiste rekeningnummer aan ons door.

Heb je een buitenlands rekeningnummer?

Met een IBAN nummer kun je ook met een bankrekening betalen vanuit een bank in een lidstaat van de Europese Unie.