Vergoeding voor urineonderzoek bij je huisdier

Heeft je hond of kat moeite met plassen of zit er bloed in de urine? Met een urineonderzoek onderzoekt je dierenarts of je huisdier een aandoening heeft, zoals blaasontsteking of blaasgruis.

Wat is urineonderzoek bij je een hond of kat?

Stel je hond of kat heeft moeite met plassen of je ontdekt bloed in de urine. Door urineonderzoek te doen kan je dierenarts erachter komen wat er aan de hand is met je huisdier. Bijvoorbeeld of je hond of kat een blaasontsteking, blaasgruis of een stofwisselingsziekte heeft. Ook kan hij met het urineonderzoek uitzoeken of de nieren goed werken.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten de kosten voor urineonderzoek bij je hond of kat?

Doet je dierenarts urineonderzoek om vast te stellen of je hond of kat ziek is of een aandoening heeft? Dan vergoeden we de kosten hiervoor, want urineonderzoek valt onder medisch noodzakelijke kosten. 

Heb je een extra module nodig voor urineonderzoek bij je hond of kat?

Nee, de kosten voor het urineonderzoek vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor urineonderzoek?

Je dierenarts voert zelf het urineonderzoek bij jouw hond of kat uit.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met hierin de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.