Vergoeding voor urineonderzoek bij je huisdier

Heeft je hond of kat moeite met plassen of zit er bloed in de urine? Met een urineonderzoek onderzoekt je dierenarts of je huisdier een aandoening heeft zoals blaasontsteking of blaasgruis.

Wat is urineonderzoek bij je huisdier?

Stel je hond of kat heeft moeite met plassen of je ontdekt bloed in de urine. Door urineonderzoek kan je dierenarts erachter komen wat er aan de hand is met je huisdier. Bijvoorbeeld of je huisdier een blaasontsteking, blaasgruis of een stofwisselingsziekte heeft. Ook kan hij met het urineonderzoek uitzoeken of de nieren goed werken.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten de kosten voor urineonderzoek?

Doet je dierenarts urineonderzoek om vast te stellen of je huisdier ziek is of een aandoening heeft? Dan vergoeden we de kosten hiervoor, want urineonderzoek valt onder medisch noodzakelijke kosten. 

Heb je een extra module nodig voor urineonderzoek?

Nee, de kosten voor het urineonderzoek vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico?

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je betaalt geen eigen risico.

Waar kun je terecht voor urineonderzoek?

Je dierenarts voert zelf het urineonderzoek uit.

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met hierin de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.