Vergoeding voor ontlastingsonderzoek bij je huisdier

Maak je je zorgen over de ontlasting van je hond of kat? Dan kun je een ontlastingsonderzoek laten doen bij de dierenarts.

Wat is ontlastingsonderzoek bij je huisdier?

Heeft je huisdier last van diarree of maak je je zorgen over de geur of kleur van zijn ontlasting? Dan is het misschien goed om een ontlastingsonderzoek te doen. Met dit onderzoek kan je dierenarts mogelijke gezondheidsproblemen opsporen en snel behandelen. Een ontlastingsonderzoek wordt ook wel mest- of faecesonderzoek genoemd. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten de kosten voor ontlastingsonderzoek?

Doet je dierenarts ontlastingsonderzoek om vast te stellen of je huisdier ziek is of een aandoening heeft? Dan vergoeden we de kosten hiervoor, want ontlastingsonderzoek valt onder medisch noodzakelijke kosten. 

Heb je een extra module nodig voor een ontlastingsonderzoek?

Nee, de kosten voor het ontlastingsonderzoek vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten. 

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor ontlastingsonderzoek?

Je dierenarts voert zelf het ontlastingsonderzoek uit.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met hierin de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.