Vergoeding medicinale behandeling van tumoren huisdier

Medicinale behandeling van tumoren kan de kwaliteit van het leven van je huisdier verlengen of verbeteren. Welke vergoedingen biedt OHRA hiervoor?

Wat is medicinale behandeling van tumoren bij huisdieren? 

Sommige soorten tumoren kunnen met medicijnen worden behandeld. Bijvoorbeeld door immunotherapie of met eiwitkinase-remmers. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten medicinale behandeling van tumoren? 

Ja, als medicinale behandeling van tumoren medisch noodzakelijk is voor je huisdier, ontvang je een vergoeding voor de kosten hiervoor.

Heb je een extra module nodig? 

Nee, de kosten hiervoor vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten. 

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor een medicinale behandeling van tumoren voor je huisdier? 

Je dierenarts kan zelf zorgen voor de medicinale behandeling of je doorverwijzen naar een kliniek. 

 

Wat te doen met overgebleven medicijnen?

Als je nog medicijnen van je huisdier over hebt, is het belangrijk om deze op een veilige manier te laten verwerken. Zo komen er zo min mogelijk medicijnresten in het oppervlaktewater terecht. Denk aan meren en rivieren, maar ook aan grondwater. Laten we samen medicijnresten van huisdieren in het milieu voorkomen.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.