Hond. Dierenarts. Kosten.

Wat kost de dierenarts voor je hond?

De liefde voor je hond is onbetaalbaar. Als je thuis komt springt hij enthousiast tegen je op. Lachend knuffel je hem. Maar stel dat de kosten voor je trouwe viervoeter echt onbetaalbaar worden. Omdat hem iets overkomt en hij dure zorg nodig heeft. Daar moet je toch niet aan denken?

Hond gezond? Toch kun je morgen zomaar bij de dierenarts zitten!

Zelfs als je het niet verwacht, kun je zomaar hoge dierenartskosten krijgen voor je hond. Dat overkwam ook Joey en Sophie. Gelukkig hoefden zij geen moment te twijfelen of ze de dierenartskosten voor hun hond konden betalen. Hun huisdierenverzekering vergoedde een groot deel van de medische dierenartskosten van hun hond.

Joey: “Lola had een speeltje van de kinderen ingeslikt.”

“Onze 3-jarige Labrador Lola is een echte kindervriend. Op een zaterdagavond begon ze ineens te spugen en hield niet meer op. Gelukkig kon ik met Lola ook in het weekend terecht bij de dierenarts. Uit een echo van haar buik bleek ze een plastic balletje van de kinderen te hebben ingeslikt waardoor haar dunne darm was afgesloten. Een operatie was onvermijdelijk. Heel zielig, maar nu Lola weer thuis is, laat ze zich heerlijk in de watten leggen. Vooral door de kinderen!”

Sophie: “Diesel's oog was helemaal rood en dik.“

“Dolblij waren we toen we onze gezonde Franse bulldog Diesel uit het nest mochten ophalen. Maar na een paar maanden zag ik ineens dat hij een rood oog had en een vreemd bultje in zijn ooghoek. De dierenarts deed een oogonderzoek en constateerde een zogenaamd cherry eye bij Diesel. Zijn derde ooglid was ontstoken en puilde uit. Dat verklaarde die bobbel in zijn oog. Diesel werd geopereerd. Gelukkig is alles goed gegaan en Diesel is weer de blije spring-in-t-veld die hij was toen we hem ophaalden.”

Geen zorgen over de kosten

De kosten van een dierenartsbezoek voor je hond kunnen flink oplopen. Gelukkig kun je je voor de meeste medische kosten verzekeren. Met de OHRA Huisdierenverzekering heb je keuze uit 3 pakketten: basis, plus en top. En je kunt de verzekering aanvullen met extra dekkingen voor bijvoorbeeld vaccinaties en gebit. Zo kun je je trouwe viervoeter de zorg geven die hij nodig heeft.

Wat kost een bezoek met je hond aan de dierenarts eigenlijk?

Als je hond ziek wordt of een ongeluk krijgt, ga je met hem naar de dierenarts. Daar moet je een rekening betalen waar je vooraf waarschijnlijk niet op gerekend had. Maar hoeveel moet je betalen? De behandeling van een aandoening kan bestaan uit meerdere rekeningen. We zetten de geschatte kosten voor je op een rij.

Indicatie kosten dierenarts hond

Aandoening of ingreep hond Geschatte kosten (bedragen inclusief btw)
Sterilisatie
o.a. consult, medicatie, operatie, nazorg
€ 180,- tot € 650,-
Loszittende knieschijf (Patella luxatie)
o.a. consult, röntgenfoto's, operatie, nazorg 
€ 700,- tot € 1.200,-
Botbreuk
o.a. consult, röntgenfoto's, pijnstilling, infuus, operatie
€ 400,- tot € 1.000,-
Vaccinatie
o.a. consult, inenting
€ 80,- tot € 120,-
Darmoperatie
o.a. consult, röntgenfoto's, pijnstilling, infuus, operatie
€ 500,- tot € 1.000,-
Gebitsprobleem 
o.a. consult, narcose, eventueel bloedonderzoek, medicatie, gebitsbehandeling 
€ 175,- tot € 750,-
Chippen
o.a. consult en chippen
€ 80,- tot € 150,-

De prijzen die wij tonen komen uit openbare bronnen. Dit zijn dus bedragen die in het algemeen gelden. De kosten zijn o.a. afhankelijk van de soort ingreep en het gewicht van je huisdier. Het kan zijn dat dierenklinieken een lagere of hogere prijs rekenen. Vraag altijd aan je dierenarts hoeveel het bij hem kost.

Wil je weten wat je vergoed krijgt vanuit onze huisdierenverzekering? Bekijk dan ons vergoedingenoverzicht.