Alles over de tolwegen in Engeland

Als je met de auto naar Engeland rijdt, kun je een tolweg tegenkomen. Het is dan fijn als je weet hoe de tolwegen in Engeland werken, hoe je kunt betalen en wat de kosten zijn. Bij OHRA beantwoorden we  graag al je vragen over tolwegen in Engeland, zodat je zonder zorgen de weg op gaat.

Hoe werken tolwegen in Engeland? 

Engeland heeft naar verhouding weinig toll roads. De belangrijkste tolwegen in Engeland zijn op de M6, ten noorden van Birmingham en de Dartford Crossing op de M25. Daarnaast moet je ook tol betalen als je gebruik maakt van: 

 • Batheaston Bridge 
 • Humper Bridge 
 • Tyne Tunnels 
 • Tamar Bridge 
 • Mersey Tunnels 
 • Dunham Bridge 
 • Mersey Gateway 
 • Itchen Bridge 

De meeste plekken waar je tol moet betalen, maken gebruik van tolpoorten. Dit zijn slagbomen die opengaan zodra je de tol hebt betaald. 

Tol betalen in Engeland 

Bij de meeste tolwegen in Engeland kun je alleen contant betalen. Dit wordt aangegeven met de tekst ‘payment bij cash only’. De tolpunten op de M6 en de Dartford Crossing op de M25 vormen hier een uitzondering op. Op de M6 kun je alleen contactloos betalen met je pinpas of creditcard. Het betalen van de tol bij de Dartford Tunnel kan op verschillende manieren: door van tevoren een online formulier in te vullen, contant bij een betaalpunt van Payzone (de uitvoerder van de tolheffing) af te rekenen of telefonisch door te bellen met het Dart Charge Contact Centre tussen 8.00 uur en 20.00 uur. 

Zorgeloos op vakantie met OHRA 

Bij OHRA sluit je gemakkelijk een autoverzekering af. Hieronder lees je op welke manieren je je auto bij ons kunt verzekeren.  

 • WA-verzekering: Met een WA-verzekering zijn alleen schades die je toebrengt aan iemand anders gedekt. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.  
 • WA Plus-verzekering: Naast de schades die je aan iemand anders toebrengt zijn met deze verzekering ook diefstal-, inbraak–, brand-, ruit- en schade door natuurgeweld en aanrijdingen met dieren verzekerd.  
 • All-Risk-verzekering: Met een All-Risk-verzekering zijn naast de eerder genoemde schades, ook schades aan je eigen auto verzekerd. 

Wil je extra verzekerd de weg op? Bij ons breid je jouw autoverzekering eenvoudig uit met 1 of meerdere aanvullende dekkingen. Zo kun je ook je medepassagiers verzekeren met een Schadeverzekering inzittenden. Of je kunt kiezen voor Pechhulp, waarmee je dag en nacht verzekerd bent bij autopech. Een geruststellende gedachte!  

Autoverzekering afsluiten 

Bereken direct online je premie en sluit binnen een paar minuten eenvoudig een autoverzekering voor jouw auto af. Na acceptatie van je aanvraag, kun je direct verzekerd de weg op! 

Heb je vragen over onze autoverzekeringen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.