Onderhoudsboekje auto kwijt

Stel je voor: je opent het dashboardkastje van je auto in de hoop je onderhoudsboekje te vinden, maar het is nergens te bekennen. Het verliezen van je onderhoudsboekje kan vervelend zijn, maar maak je geen zorgen, er zijn oplossingen! Of je nu je onderhoudsboekje bent kwijtgeraakt of er nooit een hebt gehad, er zijn manieren om het onderhoud van je auto bij te houden. Bij OHRA vertellen we je wat je kunt doen als je het onderhoudsboekje van je auto kwijt bent.

Wat is er te vinden in het onderhoudsboekje auto? 

Eens in de zoveel maanden breng je jouw auto naar de garage voor onderhoud. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld de APK of een controle, maar ook vanwege een knipperend waarschuwingslampje op het dashboard. Alles wat de garagemedewerker tijdens zo'n onderhoudsbeurt uitvoert, wordt heel precies genoteerd in het onderhoudsboekje. 

In het onderhoudsboekje worden de volgende gegevens opgeschreven: 

  • datum van het onderhoud; 
  • kilometerstand op het moment van de onderhoudsbeurt; 
  • welke auto-onderdelen zijn behandeld; 
  • een stempel van de garage. 

Neem contact op met dealer waar je de auto hebt gekocht 

Als je je onderhoudsboekje bent kwijtgeraakt, kun je contact opnemen met de dealer waar je de auto hebt gekocht. Ze hebben mogelijk  een kopie voor je  of kunnen je helpen bij het aanvragen van een vervangend exemplaar. Als dat niet lukt, zijn er websites waar je onderhoudsboekjes kunt downloaden voor specifieke automodellen. 

Geen onderhoudsboekje bij je auto?  

Als je nooit een onderhoudsboekje hebt gehad, is het nooit te laat om te beginnen met het bijhouden van de geschiedenis van het onderhoud van je auto. Je kunt een nieuw onderhoudsboekje kopen bij een autodealer of online een onderhoudsboekje kopen. 

Waarom een onderhoudsboekje bijhouden?  

Het bijhouden van een onderhoudsboekje is niet alleen handig voor jezelf, maar het kan ook de dagwaarde van je auto verhogen als je besluit deze te verkopen. Mensen die je auto misschien willen kopen, zien graag dat de auto goed is onderhouden en dat er regelmatig servicebeurten zijn uitgevoerd. 

Ben ik verzekerd voor het kwijtraken van het onderhoudsboekje van mijn auto? 

Met een WA-verzekering, WA Plus-verzekering en All-Risk-verzekering ben je niet verzekerd voor het verlies van je onderhoudsboekje.  

Autoverzekering nodig? Ontdek de opties bij OHRA 

Je wilt je auto zo goed mogelijk verzekeren tegen een betaalbare premie. Ontdek de autoverzekering van OHRA en bereken direct je premie!