Autoverzekering voor 1 dag

Heb je een auto in het buitenland gekocht en wil je deze importeren naar Nederland? Je geïmporteerde auto moet eerst goedgekeurd worden door de RDW. Maak een afspraak voor een keuring bij de RDW. Rijd je zelf met de auto naar het keuringsstation? Dan heb je een eendagskenteken voor je auto nodig. Je vraagt dit direct aan bij het maken van een keuringsafspraak. Als je met de auto de weg op gaat moet deze minimaal WA-verzekerd zijn. Je kunt dan een autoverzekering voor 1 dag afsluiten. Zo kun je met een gerust hart de Nederlandse wegen op.  

Ontdek bij OHRA hoe je je auto kunt verzekeren voor 1 dag en vergelijk onze 3 autoverzekeringen. 

Eendagsverzekering voor je auto 

In Nederland is het wettelijk verplicht om een autoverzekering met minimaal WA-dekking te hebben. Vaak sluit je een autoverzekering voor minimaal een jaar of langer af. In sommige situaties is een autoverzekering voor 1 dag handig. Als je een auto importeert naar Nederland en deze voor een keuring naar de RDW rijdt, moet je je auto voor minimaal 1 dag verzekeren. 

Wil je je auto verzekeren voor 1 dag? Dan moet je eerst een eendagskentekenbewijs bij de RDW aanvragen. Je kunt je auto namelijk pas verzekeren als je het eendagskenteken en chassisnummer hebt.  

Zoals de naam al zegt, is het eendagskenteken maar voor een dag geldig. Het is bedoeld om naar het keuringsstation te rijden. Een eendagskenteken vraag je gratis aan en is alleen geldig voor voertuigen zonder Nederlands kenteken. De autoverzekering is gekoppeld aan het kenteken. Je kunt je bij OHRA verzekeren voor deze keuringsdag. Na goedkeuring door de RDW vraag je eenvoudig een regulier kenteken voor je auto aan. Na de keuringsdag kun je je definitieve kenteken aan ons doorgeven. Je auto blijft dan bij OHRA verzekerd!  

Een dagverzekering voor je auto afsluiten 

Leen je regelmatig je auto uit aan familie of vrienden? Ook dan kan het afsluiten van een autoverzekering voor 1 dag handig zijn. Als iemand anders schade met jouw auto veroorzaakt, kost dit jou dit schadevrije jaren. De premie van je autoverzekering wordt dan hoger. Met de leenautoverzekering van OHRA voorkom je gedoe. Wil je je auto uitlenen aan familie en vrienden? Sluit dan een leenautoverzekering per dag voor je auto af. 

Kies een autoverzekering die bij jou past 

Ben je op zoek naar een autoverzekering die perfect bij jou en je auto past? Of je nu op zoek bent naar een autoverzekering voor 1 dag, een voordelige WA Plus-verzekering of All-Risk-verzekering, bij OHRA staan we altijd voor je klaar. Vergelijk onze 3 basisdekkingen en onze aanvullende verzekeringen of bereken direct online je premie. 

Heb je vragen over onze autoverzekeringen of wil je meer weten over het wijzigen van je huidige autoverzekering? Neem contact met ons op! We helpen je graag.