Roest op de auto

Zie je roest op je auto? Zorg dan dat je de lak van je auto snel laat behandelen. Roest is namelijk schadelijk voor je auto. Lees meer over hoe roest ontstaat, wat een anti-roestbehandeling is en hoe je roest op je auto kunt voorkomen.

Hoe ontstaat roest op je auto? 

Zie je een bruine vlek op de buitenkant van je auto? Dan heeft je auto last van roest. Maar hoe komt roest precies op je auto? Het metaal van je auto kan roesten als er zowel zuurstof als water aanwezig zijn. De lak van je auto zorgt ervoor dat water van de buitenkant van je auto afloopt en niet bij het metaal kan komen. Zodra de lak beschadigd is en er (regen)water en zuurstof bij kan komen, ontstaat er roest. Laat je de roestvlek op je auto zitten? Dan tast de roest het metaal steeds verder aan. Dit kan gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als de roest een metalen gedeelte aantast dat het gewicht van zware auto-onderdelen ondersteunt. 

Hoe voorkom ik dat mijn auto roest? 

Roest op je auto is dus slecht nieuws. Gelukkig kun je er zelf voor zorgen dat het niet zo ver komt. Met onderstaande tips voorkom je dat je auto met roest te maken krijgt. 

  • Repareer beschadiging van de lak zo snel mogelijk; 
  • Was je auto regelmatig en gebruik af en toe een beschermende waxlaag; 
  • Controleer de ‘afvoerkanalen’ van de buitenkant van je auto op verstoppingen. Dit zijn de delen van de buitenkant van de auto waardoor het water over de lak naar beneden loopt. Als deze afvoerkanalen verstopt raken, loopt het water naar plaatsen waar het roest veroorzaakt; 
  • Kijk regelmatig of je roest ziet op plekken op de auto die minder goed beschermd zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de plaatsen waar water of modder in kunnen komen, wat ook niet weg kan lopen. 

Anti-roestbehandeling voor een auto 

Je kunt je auto ook tegen roest beschermen door een anti-roestbehandeling te laten uitvoeren door een professional. Deze anti-roestbehandeling bestaat uit drie onderdelen. De eerste stap is een behandeling met het middel Dinitrol ML, dat het roestproces stopt. De expert brengt dit middel aan op alle roestplekken en auto-onderdelen die gevoelig zijn voor roest. Vervolgens brengt de professional Dinitrol 1000 aan in de holle ruimtes van je auto. Dit middel vormt een beschermende laag die vuil en vocht tegenhoudt. De laatste stap is het aanbrengen van Dinitrol Sealant. Dit is een extra beschermende laag die de buitenkant van je auto beschermt tegen strooizout, opspringende steentjes en ander vuil. 

Autoverzekering voor je eerste auto bij OHRA 

Door roest op je auto op tijd te behandelen, heb je langer plezier van je auto. Door de juiste autoverzekering af te sluiten, ga je ook met een gerust gevoel de weg op. Heb je nog geen autoverzekering of wil je een nieuwe verzekering voor je auto afsluiten? Bij OHRA vind je gemakkelijk een autoverzekering met een lage premie die aansluit bij jouw wensen. Je kunt kiezen uit de volgende dekkingen: 

  • WA: Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt, verwondingen of schade aan hun bezit meegerekend. 
  • WA Plus: Naast de zaken die verzekerd zijn bij WA biedt WA Plus bescherming tegen nog meer risico's. Denk aan schade door brand, storm, natuurrampen, inbraak, diefstal, joyriding en ruitschade. 
  • All-Risk: Dit is de meest uitgebreide verzekering die OHRA biedt. Hiermee krijg je ook een vergoeding voor schade aan je eigen auto door een aanrijding. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig is.  

Voordelen van een autoverzekering bij OHRA 

Bij OHRA profiteer je niet alleen van een lage premie, maar ook van de volgende voordelen: 

  • tot 82% no-claimkorting, ook voor een tweede auto of motor; 
  • 24/7 hulp bij schade met de OHRA Hulpdienst; 
  • eenvoudig schade melden met de OHRA App

Je kunt ook kiezen voor extra zekerheid met onze aanvullende verzekeringen. Denk aan het Aanvullend Pakket, Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuig of Pechhulp Nederland. 

Wil je meer weten over roest op je auto of het regelen van je autoverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!