De accu van je auto vervangen

Moet je de accu van je auto vervangen? Dan is het fijn als je weet waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je graag door je meer informatie te geven over het wisselen van de accu. Op deze pagina lees je wanneer je de accu van je auto moet vervangen en wat de kosten hiervan zijn. 

Wanneer moet ik de accu van mijn auto vervangen? 

De meeste accu’s gaan gemiddeld 4 tot 6 jaar mee. Dit is een gemiddelde, dus het kan zijn dat de accu van jouw auto eerder of later moet worden vervangen. Een accu die ouder is dan 5 jaar kun je het beste vervangen voor een lange rit of voordat de winter begint. Weet je niet zeker hoe oud je accu is? Vraag dit dan na bij de garage of kijk op de accu zelf naar de datum waarop deze is gemaakt. Dit zijn tekenen dat je de accu misschien moet vervangen: 

  • je auto start moeilijk: Als het starten langer duurt en de motor langzamer draait dan normaal, kan dit een teken zijn dat de accu versleten is. Dit kan ook komen door een kapotte dynamo of een versleten startmotor, dus laat eerst je auto nakijken bij de garage; 

  • het acculampje brandt: Zodra het rode lampje in de vorm van een accu op je dashboard brandt, is het waarschijnlijk tijd om de accu van je auto te vervangen; 

  • de verlichting is minder fel: Zet terwijl je stilstaat alle lichten aan. Zijn je koplampen, remlichten en/of binnenverlichting minder fel als je meer lichten aanzet? Of wordt het licht sterker als je gas bijgeeft? Dan is het tijd om je accu te vervangen. 

Kosten vervangen van de accu van een auto 

De precieze kosten van het vervangen van de accu van een auto verschillen. Het hangt af van het type accu dat je auto nodig heeft en het model van je auto. De kosten voor het vervangen van de accu van een auto liggen meestal tussen de € 60,- en € 300,-. 

Kosten voor het vervangen van de accu van een elektrische auto 

Heb je een elektrische auto? Dan zijn de kosten voor een nieuwe accu vaak veel hoger. Dit komt doordat de accu’s van elektrische auto’s vaak groter zijn en de grondstoffen duurder. De prijzen voor een accu van een elektrische auto liggen tussen de € 3.000,- en € 13.000,-. Het goede nieuws is dat deze accu’s veel langer meegaan dan de accu’s van een auto die op brandstof rijdt. De meeste accu’s van elektrische auto’s gaan 10 tot 20 jaar mee. De verwachting is dat de kosten van de accu’s van elektrische auto’s de komende jaren zullen dalen.

Kan ik de accu van mijn auto zelf vervangen? 

Als je een beetje handig bent, kun je zelf de accu van je auto vervangen. Het is daarbij wel belangrijk dat je dit precies doet volgens de handleiding van de accu. Let bijvoorbeeld op dat je eerst de negatieve pool ontkoppelt en dan pas de positieve pool, anders kun je kortsluiting krijgen. Bij het aansluiten van de nieuwe accu doe je het precies andersom: sluit eerst de positieve pool aan en daarna de negatieve pool. Ben je niet zo handig of heb je niet de juiste gereedschappen? Laat je accu van je auto dan bij de garage vervangen. 

Veilig de weg op met OHRA 

Is de accu van je auto vervangen? Dan kun je weer de weg op. Natuurlijk moet je wel een autoverzekering hebben afgesloten voor je auto. Bij OHRA regel je dit eenvoudig. Je kiest zelf de dekking die past bij jouw wensen: 

  • WA: Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt, verwondingen of schade aan hun bezit meegerekend. 
  • WA Plus: Naast de zaken die verzekerd zijn bij WA biedt WA Plus bescherming tegen nog meer risico's. Denk aan schade door brand, storm, natuurrampen, inbraak, diefstal, joyriding en ruitschade. 
  • All-Risk: Dit is de meest uitgebreide dekking die OHRA biedt. Hiermee krijg je ook een vergoeding voor schade aan je eigen auto door een aanrijding. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig is. 

Voordelen van een autoverzekering bij OHRA 

Een autoverzekering van OHRA heeft meerdere voordelen. Zo profiteer je van een lage premie, maar ook van de volgende voordelen: 

  • tot 82% korting als je geen schademelding doet, zelfs voor een tweede auto of motor; 
  • 24/7 hulp bij schade met de OHRA Hulpdienst; 
  • eenvoudige schade melden met de OHRA App. 

Als je nog meer zekerheid wilt, kun je ook kiezen voor onze aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld met ons Aanvullend Pakket, Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuig of Pechhulp Nederland

Heb je vragen over het vervangen van je accu of het regelen van een autoverzekering? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je zo snel mogelijk verder!