Tweedehands auto kopen

Heb je een nieuwe auto nodig of wil je je eerste auto kopen? Dan is een tweedehands auto misschien wel een goede keuze. Als je een tweedehands auto gaat kopen, vraag je je misschien af waar je allemaal op moet letten. Wij helpen je graag op weg met tips en informatie, zodat je een goede keuze maakt bij de aankoop van je tweedehands auto.

Vooronderzoek doen bij het kopen van een tweedehands auto

Voordat je een tweedehands auto koopt, is het slim om te bedenken wat je precies zoekt. Hoeveel zitplaatsen heb je nodig? Hoe groot moet de kofferbak zijn? Hoeveel geld wil je uitgeven en heb je voorkeur voor een bepaald automerk? Moet de tweedehands auto extra opties hebben, zoals een dak dat open en dicht kan of cruise control? Op basis van deze wensen kun je een lijst maken van auto’s die je interessant vindt. 

Tweedehands auto kopen, waar moet je op letten? 

Heb je een tweedehands auto gevonden die aansluit bij jouw wensen? Zoek dan meer informatie op over het model. Kijk bijvoorbeeld of er technische problemen zijn die vaak voorkomen bij dit model. Zoek ook alvast meer informatie over de tweedehands auto zelf. Van sommige tweedehands auto’s staan de instructieboekjes bijvoorbeeld online, zodat je al wat meer weet over hoe de auto werkt. Een kentekencheck kan je vertellen hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad en of de auto ooit betrokken was bij een ongeluk. Controleer ook of de kilometerstand logisch is aan de hand van het bouwjaar en het aantal vorige eigenaren. 

Vraag ook naar het onderhoudsboekje bij de eigenaar. Hierin staat welk onderhoud de auto heeft gehad en of er reparaties zijn gedaan. Kijk of er binnenkort dure reparaties nodig zijn en stel gerichte vragen aan de eigenaar op basis van de informatie die je eerder hebt opgezocht. 

Maak een proefrit 

Natuurlijk weet je pas hoe de auto echt is als je erin rijdt. Maak dus eerst een proefrit voordat je besluit om de tweedehands auto wel of niet te kopen. Rijd daarbij over verschillende soorten wegen en ga ook over rotondes en drempels. Zo weet je hoe de auto rijdt in verschillende situaties. Merk je iets geks tijdens de proefrit? Vraag er dan na afloop van de proefrit naar bij de verkoper.

Autoverzekering tweedehands auto 

Heb je een tweedehands auto gevonden die bij jouw wensen past? Denk er dan aan dat je deze eerst na de aankoop moet verzekeren voordat je ermee mag rijden. De autoverzekering voor je tweedehands auto sluit je gemakkelijk af bij OHRA. Hier vind je een verzekering die aansluit bij jouw wensen tegen een goede premie. Je kunt bij OHRA kiezen uit de volgende basisdekkingen: 

  • WA: Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt, verwondingen of schade aan hun bezit meegerekend. 
  • WA Plus: Naast de zaken die verzekerd zijn bij WA biedt WA Plus bescherming tegen nog meer risico's. Denk aan schade door brand, storm, natuurrampen, inbraak, diefstal, joyriding en ruitschade. 
  • All-Risk: Dit is de meest uitgebreide verzekering die OHRA biedt. Hiermee krijg je ook een vergoeding voor schade aan je eigen auto door een aanrijding. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig is. 

Voordelen van een autoverzekering bij OHRA 

Wanneer je voor de autoverzekering van OHRA kiest, profiteer je niet alleen van een goede premie. Bij OHRA heb je ook de volgende voordelen: 

  • tot 82% no-claimkorting, zelfs voor een tweede auto of motor;  
  • 24/7 hulp bij schade met de OHRA Hulpdienst;  
  • eenvoudige schade melden met de OHRA App.  

Wil je graag extra zekerheid? Kies dan voor onze aanvullende verzekeringen, zoals het Aanvullend Pakket, Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuig of Pechhulp Nederland. 

Heb je vragen over de aankoop van je eerste auto of het kiezen van een autoverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!