Auto inruilen

Wil je een nieuwe of tweedehands auto kopen, maar twijfel je wat je met je huidige auto moet doen? Je auto inruilen kan een slimme keuze zijn. Maar hoe werkt het en wat is de beste optie voor jou? We geven je handige tips en advies voor het inruilen van je auto.

De voordelen van je auto inruilen 

Het inruilen van je auto heeft verschillende voordelen. Het is gemakkelijk en snel; je hoeft de verkoop niet zelf te regelen en bent meteen van je auto af. Zo voorkom je dubbele kosten voor je autoverzekering en wegenbelasting, omdat je niet met twee auto’s zit. Is voor jou gemak belangrijk? Dan is je auto inruilen misschien de beste optie. Wil je een auto met schade inruilen? Dan kan verkopen aan een sloopbedrijf of particulier misschien een slimme optie zijn.       

De voordelen van je auto verkopen 

Wil je de hoogste prijs voor je oude auto krijgen? Dan kun je het beste zelf je auto verkopen. Dit kost wel meer tijd en moeite. Zo moet je bijvoorbeeld advertenties plaatsen, onderhandelen met kopers en het kenteken overschrijven. Het voordeel van zelf je auto verkopen is vooral de mogelijke hogere verkoopprijs. Als je goed bent in onderhandelen en je auto netjes weet te presenteren, kun je vaak een mooie prijs krijgen voor je tweedehands auto. Of je nu kiest voor inruilen of verkopen, hangt af van je persoonlijke voorkeur.  

Auto inruilen bij een dealer

Je auto inruilen bij een dealer kan veel tijd besparen. De dealer neemt je oude auto over, maar meestal krijg je hier wel minder geld voor terug. Toch is dit voor veel mensen de makkelijkste optie.        

Auto inruilen voor een tweedehands auto 

Wil je je auto misschien inruilen voor een tweedehands auto? Dit kan een slimme keuze zijn. Voordat je dit doet, is het handig om de inruilwaarde van je auto te weten. De naam zegt het al: de inruilwaarde van je auto is de prijs die iemand jou kan bieden als je je auto daar inruilt voor een andere. De inruilwaarde hangt onder andere af van het merk, het model, de leeftijd, de kilometerstand en de staat van de auto. Eventuele schade aan je auto kan de inruilwaarde verlagen. 

Wat heb je nodig bij het inruilen van een auto? 

Als je je auto gaat verkopen of inruilen, zorg dan dat je het volgende bij de hand hebt: 

  • kentekenbewijs van je in te ruilen auto; 
  • tenaamstellingscode; 
  • geldig legitimatiebewijs; 
  • alle autosleutels, inclusief reservesleutels en indien aanwezig de sleutels van de antidiefstalbouten van de velgen.  

Je autoverzekering en het inruilen van je auto  

Bij het inruilen van je auto schrijf je de auto op naam van de koper. Daarna sluit je een autoverzekering af voor je nieuwe auto. Bij OHRA heb je keuze uit 3 verschillende dekkingen:  

Wil je weten hoeveel je op jouw autoverzekering kunt besparen? Bereken direct online je autopremie. 

Kies voor gemak, bespaar tijd én geld met onze autoverzekeringen. Zo ga jij veilig en met een gerust hart de weg op. Heb je nog vragen over onze autoverzekeringen? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag.