Bouwplannen? Bespreek ze met de buren

We wonen in Nederland dicht op elkaar. En dat betekent: rekening houden met je buren. Doen we dat niet? Dan ligt er al snel ruzie op de loer. Vervelend, want daar heb je iedere dag last van als je naast elkaar woont. Het verhaal van Corine laat zien hoe het mis kan gaan.

Lak aan de buren eindigde bij de rechter

“De uitbouw van de buren moet afgebroken worden”, was de uitspraak van de rechter. Corine was blij: “Hadden ze ons maar moeten betrekken bij hun bouwplannen.”
Een jaar eerder had de rechter de buren van Corine al gewaarschuwd: als je een muur metselt die maar 4 centimeter van het huis van de buren staat, dan geeft dat overlast. Corine kan dan haar muur niet meer onderhouden en er kan vuil tussen komen. Dat is niet de bedoeling. Maar de buren trokken zich niks van de uitspraak aan en bouwden de muur zoals ze van plan waren.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Het begon al bij de bouwplannen. Corine moest in het plaatselijke huis-aan-huisblad lezen dat haar buren een vergunning hadden aangevraagd. Niet fijn. Ze ging bij de buren langs om te kijken of ze samen een oplossing konden bedenken. Helaas zonder succes. Ze trokken zich er niks van aan. Naar de rechter gaan was de enige oplossing.

Bouwplannen? Bespreek ze met je buren

Een goede band met je buren zorgt ervoor dat je lekker woont. Overleg dus met elkaar, zeker als je wilt gaan bouwen of verbouwen. Want zolang je samen praat, kun je oplossingen zoeken. Voor Corine is dat helaas te laat. De kans dat zij ooit nog gezellig op de koffie gaat bij de buren, is met de uitspraak van de rechter wel verkeken. En de kans dat er opnieuw gedoe ontstaat is juist groot, want alles ligt nu onder een vergrootglas.

Een rechtsbijstandverzekering kan helpen

Conflicten kun je nooit helemaal uitsluiten. En loopt het uit de hand, dan kan een conflict ook behoorlijk in de papieren lopen door juridische kosten. Met de rechtsbijstandverzekering van OHRA ben je hiervoor verzekerd en krijg je juridische hulp bij conflicten.

Ook kun je via de rechtsbijstandverzekering altijd gratis telefonisch advies krijgen. Zo ga je beter voorbereid en sterker in je schoenen een moeilijk gesprek aan. 

Lees ook onze blog 'Gedoe met de buren. Deze verzekeringen helpen je'.

 

 

Ook interessant voor jou

Dekking voor drones

De regels en je verzekering.

11 tips om energie te besparen

We geven je graag slimme én veilige tips om gas, elektriciteit en euro's te besparen.

Kind op kamers

Zo zit het met de verzekeringen.