Gedoe met de buren? Deze verzekeringen helpen je.

Goede buren zijn goud waard. Je wilt daarom graag de relatie goed houden. Het is dan extra vervelend als je schade bij je buren veroorzaakt, of als je een meningsverschil met elkaar hebt. De juiste verzekeringen kunnen je heel wat kopzorgen schelen.

Verzekeringen bij onbedoelde ongelukken en conflicten

Je wasmachine lekt en veroorzaakt een lekkage bij de onderburen, je hond heeft de dure beplanting bij de buren uitgegraven of je buren plannen een uitbouw die jouw uitzicht flink gaat belemmeren. Het zijn zo een paar situaties die vaker voorkomen dan je denkt. In zulke situaties is het fijn als je een beroep op je verzekering kunt doen. Voor financiële zekerheid, om bemiddeling in te schakelen of om te weten wat jouw rechten zijn.

De aansprakelijkheidsverzekering. Bij kleine en grote ongelukken.

De aansprakelijkheidsverzekering is een onmisbare verzekering. Zeker als je kinderen en/of huisdieren hebt. Want een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje en kan grote financiële gevolgen hebben. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor schade die je onbedoeld bij anderen veroorzaakt.

Stel je vaatwasser veroorzaakt lekkage bij de onderburen, je dochter heeft op de auto van de buren getekend of je hond heeft over het net gestorte beton op de oprit van de buurman gelopen. De schadekosten van zulke onbedoelde ongelukken kunnen flink oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering kun je je hiervoor verzekeren. Een echt must-have verzekering dus, die gelukkig al voor een klein bedrag per maand af te sluiten is.

De rechtsbijstandverzekering. Als het niet bij een meningsverschil blijft.

Je woongenot kan aardig verstoord worden als je een meningsverschil hebt met de buren. Bijvoorbeeld als je buren het niet eens zijn met de plek van jouw nieuwe garage of als jullie van mening verschillen over wie de reparatiekosten voor een lekkage betaalt.

Met een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op juridische hulp en advies en ben je verzekerd voor de (meestal hoge) kosten hiervoor. Zo sta je er niet alleen voor. 

Ook interessant voor jou

Dekking voor drones

De regels en je verzekering.

11 tips om energie te besparen

We geven je graag slimme én veilige tips om gas, elektriciteit en euro's te besparen.

Kind op kamers

Zo zit het met de verzekeringen.