Gedoe met de buren. Deze verzekeringen helpen je.

Een goede buurman of buurvrouw is goud waard. Maar dicht naast elkaar wonen kan ook wel eens een uitdaging worden. Als je onbedoeld schade bij je buren veroorzaakt bijvoorbeeld, of een meningsverschil met elkaar hebt. De juiste verzekeringen kunnen je heel wat kopzorgen schelen.

Verzekeringen bij onbedoelde ongelukken en conflicten

Je wasmachine lekt en veroorzaakt een lekkage bij de onderburen, je hond heeft de dure beplanting bij de buren uitgegraven of je buren plannen een uitbouw die jouw uitzicht flink gaat belemmeren. Het zijn zo maar een paar situaties die vaker voorkomen dan je denkt.
In zulke situaties is het fijn wanneer je een beroep kunt doen op je verzekering. Voor financiële zekerheid, om bemiddeling in te schakelen of om te weten wat jouw rechten zijn.

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor schade die je onbedoeld bij anderen veroorzaakt. En met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor de hoge kosten van juridische hulp die je nodig kan hebben als je er met de andere partij niet meer samen uitkomt.

De aansprakelijkheidsverzekering. Bij kleine en grote ongelukken.

De aansprakelijkheidsverzekering is een onmisbare verzekering. Zeker wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt. Want een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje en kan grote financiële gevolgen hebben.

Stel je stoot per ongeluk bij een bbq een glas wijn over de dure DJ set van je buurjongen heen. Je dochter heeft een mooie Picasso getekend op de auto van de buren of je hond heeft alvast over het net gestorte beton van de oprit van de buurman gelopen. Dan kunnen de schadekosten van zulke onbedoelde ongelukken soms flink oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering kun je je hiervoor verzekeren. Een echt must-have verzekering dus die gelukkig al voor een klein bedrag per maand af te sluiten is.

De rechtsbijstandverzekering. Als het niet bij een meningsverschil blijft.

Je woongenot kan aardig verstoord worden als je een meningsverschil hebt met de buren. Bijvoorbeeld wanneer je buren het niet eens zijn met de plek van jouw nieuwe garage of wanneer jullie van mening verschillen over wie de reparatiekosten voor de lekkage van het dak betaalt.