Huis verkopen? Met deze 5 tips heb je het zó verkocht.

De huizenmarkt trekt flink aan. Er worden weer heel wat huizen gekocht en verkocht. Dat betekent meer concurrentie als je je huis wilt verkopen. Zaak dus om je huis zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Wij hebben 5 tips voor je.

1. Werp een kritisch blik op je huis

Als jij je huis in een catalogus zag staan, zou je er dan in willen wonen? Loop eens kritisch door elke ruimte van je huis. Zijn er dingen die een lik verf kunnen gebruiken? Of dingen die nog gerepareerd moeten worden? De meeste kopers zijn sneller overtuigd van een huis als ze daar niet teveel meer aan hoeven te doen.

Vraag ook eens een goede vriend om je huis kritisch te bekijken. Zo krijg je een objectief beeld van wat er beter of anders kan. Soms zie je dit zelf gewoon niet.

Vergeet ook de buitenkant van je huis niet. De eerste indruk van je huis wordt daar al gevormd. Zorg dat je tuin er netjes uitziet. Check de voegen in de muur en het schilderwerk aan de buitenkant.

2. Zorg voor een leeg canvas voor je koper

Misschien ben je zelf fan van felle kleuren op je muur of een opvallend behang. Maar smaken verschillen. Potentiële kopers willen zich tijdens een bezichtiging graag een voorstelling kunnen maken van hoe hun nieuwe huis er uit zou kunnen zien. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat kopers eerder een huis kopen met muren in een witte of neutrale kleur. Ga dus vooral aan de slag met je verfroller als dit niet het geval is. Dit kan je huis ook meteen een stuk ruimtelijker maken.

3. Creëer ruimte

Ruimte is voor veel kopers heel belangrijk bij het zoeken van een nieuwe woning. Zet meubels op een logische plek en zoveel mogelijk tegen de kant. Zelfs de kleinste huizen krijgen een ruimtelijke uitstraling als er geen meubels in de weg staan. Haal in de hal zoveel mogelijk jassen van de kapstok. Veel spullen in vensterbanken en op planken of kastjes kunnen ook een krap gevoel geven. Berg deze liever even op. Je kunt ook tijdelijk opslag huren om bijvoorbeeld erg grote meubelstukken tot de verhuizing op te slaan. Zo creëer je meer ruimte.

4. Ga voor veel licht

Veel mensen houden van een huis met veel licht. Het voelt vriendelijker en de ruimtes lijken hierdoor groter. Gooi dus je gordijnen open en trek je rolgordijnen omhoog. Haal ook grote planten of andere zaken die lichtinval tegenhouden uit je vensterbank. Door deuren open te laten komt er ook meer licht door. Vooral in de gang of op de overloop.

5. Zorg voor een fris huis

Een open deur misschien. Maar een fris, opgeruimd huis helpt bij de verkoop. Ga je aan de schoonmaak, vergeet dan niet de voegen in de badkamer. Maak de vloeren vrij van spullen of speelgoed. Op de dag van een bezichtiging gooi je van tevoren even de deuren en ramen open om de boel goed door te luchten. De geur van een huis is namelijk ook belangrijk bij het koopproces. Zo schijnt de geur van versgebakken appeltaart wonderen te doen.

Last but not least, zorg dat de temperatuur in je huis goed is. In een koud huis voelt niemand zich thuis en wil niemand lang blijven. Neem een 'fris huis' dus niet te letterlijk...

Huis verkocht?

Dan hebben wij nog een handige verhuis-checklist voor je. Hiermee houd je je stresslevels vóór en tijdens het verhuizen zo laag mogelijk.

Vergeet ook niet een woonverzekering voor je nieuwe woning af te sluiten. Heb je al een woonverzekering? Geef je nieuwe adres dan altijd door aan je verzekeraar. Dan is ook je nieuwe huis direct goed verzekerd. 

Succes met de verkoop!

Ook interessant voor jou

Dekking voor drones

De regels en je verzekering.

11 tips om energie te besparen

We geven je graag slimme én veilige tips om gas, elektriciteit en euro's te besparen.

Kind op kamers

Zo zit het met de verzekeringen.