Vulkaan Bali en je verzekering

Stel, de vulkaan Agung op het eiland Bali is uitgebarsten. De vulkaan heeft inmiddels een kilometershoge rookpluim met as en stoom uitgespuwd en rond de top is lava te zien. Wat als je op vakantie bent in Bali of binnenkort vertrekt naar Bali? Kun je annuleren? Krijg je je reissom terug?

Actuele reisinformatie

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat de meest actuele informatie en vind je reisadviezen. Houd contact met je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bij een negatief reisadvies keert het Calamiteitenfonds uit

Een negatief reisadvies is geen geldige annuleringsreden voor de reisverzekering. Wil je toch je reis annuleren? Dan kun je het best contact opnemen met de reisorganisatie waarbij je de vakantie hebt geboekt. Op de site van het Calamiteitenfonds kun je nagaan of voor je bestemming een dekkingsbeperking geldt. Als dat het geval is, kun je je reis kosteloos annuleren via je reisorganisatie. Het Calamiteitenfonds keert uit als je reisschema plotseling moet worden aangepast bij een natuurramp. Zorg er dus altijd voor dat de organisatie waar je je vliegticket of je vakantie boekt, is aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Let op bij annulering zelf samengestelde reizen

Heb je je vakantie niet via een reisorganisatie geboekt maar zelf samengesteld? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij. Daar kun je proberen de kosten voor je vlucht terug krijgen. Voor eventueel geboekte accommodaties keert onze reis– en annuleringsverzekering helaas niets uit bij natuurrampen.

Annuleert de luchtvaartmaatschappij jouw vlucht?

Neem dan altijd contact op met de luchtvaartmaatschappij of je reisorganisatie. Onze annuleringsverzekering biedt in dat geval namelijk geen dekking. Op de site van de Consumentenbond staat wanneer je recht hebt op een vergoeding en hoeveel dat kan zijn. Vlieg je met KLM? Bekijk op de site van KLM wanneer je recht hebt op teruggave van de kosten of op een vergoeding.

Extra kosten voor reis en verblijf

Kun je niet terugreizen op de geplande datum als gevolg van de vulkaanuitbarsting? Bel dan eerst onze hulpdienst. Je krijgt namelijk de extra reis- en verblijfkosten alleen vergoed als zij het goedgekeurd hebben.

Ook interessant voor jou

Is jouw auto klaar voor de wintersport?

Lees hier hoe je je auto goed voorbereid en tips voor je reis

Winterkamperen

Leuk alternatief voor wintersport! Waarom het leuk is en handige tips

Thuis op vakantie

De leukste tips voor jouw staycation

Diefstal van je skispullen

Hoe je het kunt voorkomen en wat je doet als het tóch gebeurt