Veelgestelde vragen over onze motorverzekering

Vrijheid kan vragen oproepen. Bijvoorbeeld als je een t-splitsing nadert. Welke kant ga je op? En die rotonde, neem je de 1e afslag of toch de 3e? Ook door de keuze die je hebt bij de OHRA Motorverzekering kun je vragen hebben. De meest gestelde vragen vind je hier. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 • Ik wil de dekking van mijn motor wijzigen. Hoe doe ik dat?

  Is het alweer enkele jaren geleden dat je je motorverzekering afsloot? Dan is je persoonlijke situatie misschien veranderd. Wie weet rijd je nu wel meer dan voorheen. Of je rijdt onder andere weersomstandigheden. Het kan ook zijn dat je je afvraagt of je de schade aan een motor wel zelf kunt betalen zonder de dekking Aanrijding? In Mijn OHRA pas je eenvoudig je dekking aan. Klik op de button wijzigen en kies voor dekking. De gewijzigde dekking gaat de volgende werkdag in.

 • Ik ga een nieuwe motor kopen. Hoe geef ik mijn wijziging door?

  Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Daar ga je vast weer van genieten. Het enige wat je moet doen is je nieuwe kenteken en meldcode doorgeven. Dat gaat heel eenvoudig via Mijn OHRA. Klik op de button wijzigen en kies voor kenteken wijzigen. Vul de gevraagde gegevens in. De wijziging gaat direct in of op de ingangsdatum die je hebt gekozen. 

 • Kan ik mijn motor met collectiviteitskorting verzekeren?

  Ook met de OHRA Motorverzekering kun je in aanmerking komen voor een collectiviteitskorting. Daarvoor moet je lid zijn van een vereniging of werken bij een werkgever waarmee wij collectieve afspraken hebben gemaakt over de motorverzekering. Kijk of jouw werkgever of vereniging daar ook bij hoort.

 • Hoe kan ik mijn internationaal verzekeringsbewijs opvragen?

  Je internationaal verzekeringsbewijs (IVB of groene kaart) staat altijd voor je klaar in Mijn OHRA en de OHRA App. Handig om bij je te hebben (wanneer je bijvoorbeeld schade hebt), maar binnen de EU is dit niet verplicht en hoeft deze ook niet meer groen te zijn. In Mijn OHRA kun je je internationaal verzekeringsbewijs op elk moment downloaden en printen. Heel makkelijk.

 • De auto van mijn partner is bij OHRA verzekerd. Welke no-claimkorting moet ik doorgeven voor mijn motorverzekering?

  We hebben een gunstige no-claimregeling voor een 2e voertuig. Hiermee profiteer je van de hoge no-claimkorting die je op je 1e voertuig hebt. Wil jij dat ook? Kijk of je in aanmerking komt. Dan maken we het graag voor je in orde. 

 • Kan ik mijn motor uit de verzekering halen als ik deze een paar maanden niet gebruik?

  Misschien rijd je in de wintermaanden niet. En vraag je je af waarom je je motor in de wintermaanden toch verzekert. Bedenk dat je motor ook beschadigd kan raken als deze stilstaat. Een ander voertuig kan er tegenaan rijden. En de stalling waar je motor in staat, kan in brand vliegen. Als je dan niet verzekerd bent, krijg je niets vergoed. Wel als je de juiste dekkingen hebt. Maar aan jou de keuze. Wil je je motor toch uit de verzekering halen? Laat dan eerst je motor schorsen bij het RDW, en neem daarna contact met ons op.