Vind de beste dekking voor je kilometerverzekering

Een auto zelf online verzekeren? Daar draaien de meeste Nederlanders hun hand niet voor om. Maar hoe kies je de juiste dekking? Want teveel premie betalen of minder uitgekeerd krijgen door je verzekeraar bij schade; daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom helpen we je graag de juiste dekking voor je kilometerverzekering af te sluiten. En jij bepaalt natuurlijk zelf wat je wel en niet verzekert.

Kies eerst je basis: WA, WA Plus of All-Risk

Je kunt bij OHRA kiezen uit 3 verschillende kilometerverzekeringen: WA, WA Plus of All-Risk. Welke voor jou en je auto het handigst is, hangt vooral af van de leeftijd en de waarde van je auto. Ook is het risico dat jij wilt nemen dat je eventuele schade aan je auto zelf betaalt, van invloed op je keuze.

Altijd een WA dekking

Welke kilometerverzekering je ook kiest, de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) is verplicht. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die jij met je auto bij een ander veroorzaakt. Is dit voor jou voldoende? Dan kies je voor onze WA kilometerverzekering.
Wil je daarnaast dat sommige schades aan je eigen auto verzekerd zijn, of wil je simpelweg voor bijna alles wat er maar kan gebeuren verzekerd zijn? Dan kun je ook kiezen voor de WA Plus of de All-Risk kilometerverzekering.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
Meest gekozen voor auto’s ouder dan 14 jaar

Kies je voor de WA kilometerverzekering? Dan is alleen schade die jij met je auto bij een ander veroorzaakt, verzekerd. Schade aan je eigen auto betaal je met deze verzekering dus zelf. Maar is je auto al wat ouder of wat minder waard? Dan vind je het misschien geen probleem om met een deukje of wat krassen rond te rijden. Het zal je niet verbazen dat je voor een WA kilometerverzekering de laagste premie betaalt.

WA Plus
Meest gekozen voor auto’s tussen 8 en 14 jaar

Met een WA Plus kilometerverzekering (ook wel beperkt cascoverzekering), ben je voor een deel ook voor schade aan je eigen auto verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer je auto schade oploopt door brand, storm, inbraak of diefstal en bij ruitschade. Veroorzaak je zelf schade aan je eigen auto? Dan is dat niet verzekerd.

All-Risk
Meest gekozen voor auto’s jonger dan 8 jaar

De meest uitgebreide kilometerverzekering is de All-Risk verzekering. Dan ben je uitgebreid verzekerd voor de meest voorkomende schades. Bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, maar ook voor schade die je per ongeluk aan je eigen auto veroorzaakt, en voor ruitschade. De premie is dan ook wat hoger dan die voor de WA of WA Plus kilometerverzekering.

Even op een rijtje:

  WA WA Plus All-Risk
  Meest gekozen voor auto's ouder dan 14 jaar Meest gekozen voor auto's tussen 8 en 14 jaar Meest gekozen voor auto's jonger dan 8 jaar
Schade aan (spullen van) ander
 •  
 •  
 •  
Schade door brand, storm of natuur
 •  
 •  
 •  
Inbraak, diefstal en joyriding
 •  
 •  
 •  
Ruitschade
 •  
 •  
 •  
Schade door aanrijding, ook aan je eigen auto
 •  
 •  
 •  

En kies dan een aanvullende dekking

Om je kilometerverzekering helemaal bij jouw wensen aan te laten sluiten, kun je kiezen voor 1 of meerdere aanvullende dekkingen:

Schade Inzittenden

Natuurlijk rijd je altijd zo veilig mogelijk als je met je auto op pad gaat. Maar hoe voorzichtig je ook bent; er kan toch altijd iets gebeuren. Met deze aanvullende dekking verzeker je schade aan de bestuurder en inzittenden, én hun spullen.

Ongevallen Inzittenden

Je denkt er liever niet aan, maar bij een auto-ongeluk kun je met overlijden of blijvende invaliditeit te maken krijgen. Mocht dit gebeuren, dan ontvang je met deze aanvullende dekking een vast bedrag van OHRA.

Pechhulp Nederland

Langs de kant van de weg staan met een kapotte auto? Je kunt vast wel iets leukers bedenken. Daarom zorgen wij ervoor dat je auto snel weer in orde is en jij (en je passagiers) snel weer thuis zijn.

24/7 controle over je kilometerverzekering

Heb je onze kilometerverzekering afgesloten, dan heb je altijd inzicht in wat je verzekerd hebt en wat je daarvoor betaalt. Je kunt je verzekering altijd aanpassen als je situatie wijzigt. Dat kan via Mijn OHRA of met de handige OHRA app. Hiermee heb je ook inzicht in je ritten en hoeveel kilometers je nog in je bundel hebt. Je hebt met de app je gegevens altijd bij de hand op je telefoon, ook als je hulp nodig hebt.

Toch niet de juiste dekking gekozen? Geen probleem!

Twijfel je na het afsluiten van je kilometerverzekering toch of je wel de juiste basisdekking of aanvullende dekking hebt gekozen? Geen zorgen. Bij OHRA heb je na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Ook tijdens de looptijd van je kilometerverzekering kun je altijd je dekking aanpassen via Mijn OHRA of de OHRA App.