Je kat naar een kattenpension? Zo maak je de beste keuze

Ga je binnenkort op vakantie? Dan moet je natuurlijk iets regelen voor je kat. Hoewel steeds meer baasjes tegenwoordig hun kat gewoon meenemen op vakantie, is dat niet voor iedereen een handige keuze. Bijvoorbeeld als je kat niet van veranderingen houdt of als je op vliegvakantie gaat. In dat geval kun je er voor kiezen om een fijn kattenpension te vinden voor je kat. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

Kijk hoe het pension katten opvangt

Denk je een goed kattenpension gevonden te hebben? Dan is het goed om een aantal dingen te checken.
Ten eerste is het belangrijk om te zien hoe je kat in het pension wordt opgevangen. Krijgt hij een eigen ruimte of worden alle katten bij elkaar gezet? Meerdere katten in 1 ruimte klinkt misschien gezellig, maar een kat is vaak graag alleen. Het is daarom belangrijk dat hij (ook) genoeg tijd krijgt zonder andere katten. Twijfel je of dat het geval is? Misschien moet je dan op zoek naar een ander pension voor katten. 

Wil je zeker weten of het kattenpension bevalt? Breng je kat dan alvast een keer naar het pension. Bijvoorbeeld een nachtje in een weekend. Zo kan je kat ook alvast wennen. Doe dit het liefst ruim voordat je op vakantie gaat, zodat je eventueel nog een ander kattenpension kunt zoeken als het niet bevalt. Houd er ook rekening mee dat niet alle kattenpensions op korte termijn plek hebben, zeker niet in de populaire vakantieperiodes. Reserveer daarom op tijd een plekje bij het kattenpension van jouw keuze.  

Geeft het pension katten genoeg aandacht? 

Heeft het pension genoeg medewerkers om jouw kat dagelijks voldoende aandacht te geven? Wordt je kat geknuffeld? Zijn er voldoende verstopplekjes en speeltjes? Als je langer op vakantie gaat, is het belangrijk dat je kat genoeg aandacht krijgt. Vraag na bij het pension hoe de katten verzorgd worden, en hoe vaak, wanneer en hoe het pension katten aandacht geeft. 

Wat zijn de kosten voor een kattenpension?

De kosten van een kattenpension verschillen nogal. Heb je een kattenpension gevonden waar je kat ook een privékamer krijgt? Dan betaal je al gauw minimaal € 20,- per dag. Bij de  goedkopere kattenpensions, krijgt je kat vaak een stuk minder aandacht. Bepaal goed waar je je zelf prettig bij voelt en wat je kwijt wilt of kunt zijn aan een pension tijdens je vakantie. 

Zijn er andere opties dan een kattenpension?

Je kunt natuurlijk ook proberen iemand te vinden die bij jou thuis voor je kat wil zorgen. Maar als je bijvoorbeeld drie weken weggaat, kost het een oppas veel tijd om iedere dag even langs te komen en je kat voldoende aandacht te geven. Houd er ook rekening mee dat degene die je kat verzorgt, elke dag in jouw huis is. Een oppas moet dus iemand zijn die je vertrouwt en met een gerust hart in je huis laat. 

Je kunt je kat tijdens jouw vakantie ook achterlaten bij een oppas. Als je zelf niet iemand kent die dit voor je kan doen, kun je via verschillende websites een fijne oppas in de buurt vinden.

Veel succes met het vinden van een fijn plekje voor jouw kat! 

Deze informatie is door ons zo zorgvuldig mogelijk verzameld op basis van algemeen toegankelijke openbare informatie.

Alles over met je kat op reis

Je kat mee in de auto

Gaat je kat binnenkort mee in de auto? Dan wil je 'm zo veilig mogelijk vervoeren. Zo doe je dat.

Je kat mee op vakantie

Gezellig! Wel is het belangrijk om één en ander te regelen voordat jullie gaan. Lees mee.

Het kattenpension

Hoe kies je een pension? Waar moet je op letten? En: wat zijn de kosten? Alles op een rij.

Het kattenpaspoort

Wist je dat je kat een Europees kattenpaspoort moet hebben als ‘ie gaat reizen? Lees snel verder.