Je kat naar een katten pension? Zo maak je de beste keuze.

Ga je binnenkort op vakantie? Dan moet je natuurlijk iets regelen voor je kat. Hoewel steeds meer baasjes tegenwoordig hun kat gewoon meenemen op vakantie, is dat niet voor iedereen een handige keuze. Bijvoorbeeld als je kat niet van veranderingen houdt of als je op vliegvakantie gaat. In dat geval kun je er voor kiezen om een fijn katten pension te vinden voor je kat. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

Kijk hoe het pension katten opvangt

Denk je een goed katten pension gevonden te hebben? Dan is het goed om een aantal dingen te checken. Ten eerste is het belangrijk om te zien hoe je kat in het pension wordt opgevangen. Krijgt hij een eigen ruimte of worden alle katten bij elkaar gezet?

Het mag dan misschien gezellig klinken om samen met andere katten te worden opgevangen, maar een kat is van zichzelf ook graag alleen. Het is belangrijk dat hij ook genoeg tijd krijgt zonder andere katten. Twijfel je of dat het geval is? Misschien moet je dan op zoek naar een ander pension voor je kat. 

Om te kijken of een pension bevalt, kun je je kat al een keer naar het pension brengen. Bijvoorbeeld een nachtje in een weekend. Zo kan je kat vast wennen. Doe dit wel ruim voordat je op vakantie gaat, zodat je eventueel nog kan zoeken naar een ander katten pension. Ook hebben niet alle pensions plek op korte termijn, dus overleg dit van tevoren. Hetzelfde geldt voor het reserveren van een plek in het pension voor jouw gewenste vakantieperiode. Vaak is dat ook ruime tijd van tevoren nodig. 

Geeft het pension katten genoeg aandacht? 

Heeft het pension genoeg medewerkers om jouw kat dagelijks voldoende aandacht te geven? Wordt je kat geknuffeld? Zijn er voldoende verstopplekjes en speeltjes? Als je langer op vakantie gaat, is het van belang dat je kat wel dezelfde aandacht krijgt, zoals dat thuis het geval is. Vraag na bij het pension hoe de katten verzorgd worden, en hoe vaak, wanneer en hoe het pension katten aandacht kan geven. 

Wat zijn de kosten voor een pension?

Heb je een katten pension gevonden waar je kat ook een privékamer krijgt? Dan betaal je al gauw minstens € 20,- per dag. Er bestaan ook goedkopere pensions, maar dan krijgt je kat vaak een stuk minder aandacht. Bepaal waar je je zelf prettig bij voelt en wat je kwijt wilt of kunt zijn aan een pension tijdens je vakantie. 

Zijn er andere opties dan een pension?

Je kunt natuurlijk ook proberen iemand te vinden die je kat bij jou thuis wil verzorgen. Maar als je bijvoorbeeld drie weken weggaat, kost het een oppas veel tijd om iedere dag even langs te komen en je kat voldoende aandacht te geven. Houd er ook rekening mee dat degene die je kat verzorgt, elke dag in jouw huis is. Een oppas moet dus iemand zijn die je vertrouwt en met een gerust hart in je huis laat. 

Je kunt je kat tijdens jouw vakantie ook achter laten bij een oppas. Als je zelf niet iemand kent die dit voor je kan doen, kun je ook via verschillende websites een fijne oppas in de buurt vinden.   

Deze informatie is door ons zo zorgvuldig mogelijk verzameld op basis van algemeen toegankelijke openbare informatie.

Alles over met je kat op reis

Je kat mee in de auto

Gaat je kat binnenkort mee in de auto? Dan wil je 'm zo veilig mogelijk vervoeren. Zo doe je dat.

Je kat mee op vakantie

Gezellig! Wel is het belangrijk om één en ander te regelen voordat jullie gaan. Lees mee.

Het kattenpension

Hoe kies je een pension? Waar moet je op letten? En: wat zijn de kosten? Alles op een rij.

Het kattenpaspoort

Wist je dat je kat een Europees kattenpaspoort moet hebben als ‘ie gaat reizen? Lees snel verder.