Vergoeding voor weefsel- en laboratoriumonderzoek bij huisdieren

Stel je dierenarts voert een weefsel- en laboratoriumonderzoek uit. Welke vergoeding heeft OHRA hiervoor?

Wat is weefsel- en laboratoriumonderzoek? 

De dierenarts of een laboratorium onderzoekt met weefsel- en laboratoriumonderzoek bloed, urine en andere lichaamsmaterialen. De testen zijn belangrijk voor: 

  • het vaststellen van veel ziekten 
  • het controleren hoe een ziekte verloopt 
  • het controleren of een medicijn aanslaat 
  • het voorkomen van een ziekte 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten weefsel- en laboratoriumonderzoek? 

Ja. Je ontvangt een vergoeding uit de basismodule Ziektekosten. Je kunt voor je huisdier kiezen uit 3 ziektekostenpakketten: een Basis-, Plus- of een Topdekking. Op deze pagina zie je in een overzicht wat de maximaal verzekerde bedragen per verzekeringsjaar zijn voor deze 3 ziektekostenpakketten. Het verzekerde bedrag geldt per verzekeringsjaar voor alle modules samen.

Heb je een extra module nodig voor weefsel- en laboratoriumonderzoek? 

Nee, want de kosten hiervoor vergoeden wij vanuit de basismodule Ziektekosten.

Heb je een eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor weefsel- en laboratoriumonderzoek? 

Vaak kun je terecht bij je dierenarts. Heeft hij zelf niet de juiste apparatuur, dan verwijst hij je door naar een laboratorium. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.