Vergoeding van voeding voor huisdieren

Goede voeding is erg belangrijk voor je huisdier. Met de juiste voeding houd je jouw huisdier zo gezond mogelijk. Welke vergoedingen biedt OHRA voor voeding?

Wat is voeding voor je huisdier?

Gezonde voeding voor je huisdier is natuurlijk onmisbaar. Voeding heeft namelijk veel invloed op de gezondheid van een hond of kat. Naast het voedsel dat je huisdier iedere dag krijgt, bestaan er nog meer soorten voeding. Denk bijvoorbeeld aan dieetvoeding als je huisdier te zwaar is of aan sondevoeding als je huisdier (tijdelijk) niet zelfstandig kan eten. Ook kan de dierenarts voedingssupplementen aanraden, bijvoorbeeld als je huisdier een tekort heeft aan bepaalde vitaminen. Welke soorten voeding bestaan er?

Vergoedt de basisdekking Ziektekosten voeding voor je huisdier?

Nee, reguliere voeding, voedingssupplementen en dieetvoeding worden niet vergoed door de basisdekking Ziektekosten. Een voedingsconsult valt onder een regulier consult en wordt gedeeltelijk vergoed. Lees daarover meer onder Consult

Dwang- en sondevoeding wordt, indien medisch noodzakelijk, wel vergoed met de basisdekking Ziektekosten voeding. Lees daarover meer onder Dwang- en sondevoeding

Waar kun je terecht voor voeding?

Goede voeding kun je kopen bij de dierenarts, de dierenwinkel of online.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.