Vergoeding voor dwang- en sondevoeding voor je huisdier

Als je huisdier niet wil of kan eten is het soms nodig je huisdier dwang- of sondevoeding te geven. Zo krijgt hij zijn noodzakelijke voedingsstoffen binnen. Welke vergoeding biedt OHRA voor dwang- en sondevoeding voor je huisdier?

Wat is dwang- en sondevoeding voor je huisdier?

Wil of kan je huisdier niet eten, dan is het soms nodig om je huisdier te dwangvoeren. Met dwangvoeding zorg je ervoor dat je huisdier de voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om gezond te blijven of om te herstellen. Dwangvoer is bijvoorbeeld een optie als je hond of kat aan moet sterken na een ziekte. Bij langdurige behandeling is het verstandig om een neus- of slokdarmsonde te plaatsen. Op deze manier krijgt je huisdier voldoende voeding binnen.  

Vergoedt de basismodule Zorgkosten dwang- en sondevoeding voor je huisdier?

Ja, als dwang- en sondevoeding medisch noodzakelijk is voor behandeling en genezing van je huisdier.    

Betaal je een eigen bedrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor dwang- of sondevoeding voor je huisdier?

Voor dwang- en sondevoeding ga je naar je dierenarts. De dierenarts kan bepalen of deze behandeling medisch noodzakelijk is.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.