Vergoeding van consult bij de dierenarts

Mankeert je huisdier iets, is hij ziek? Dan maak je een afspraak bij de dierenarts. Zo'n afspraak noemen we een consult. Welke vergoedingen biedt OHRA voor een consult bij de dierenarts?

Wat is een consult voor je huisdier?

Is je hond of kat ziek of mankeert hem iets? Dan maak je een afspraak bij je dierenarts. Deze afspraak noemen we een consult. De dierenarts voert tijdens de afspraak verschillende kleine onderzoeken uit. Zo controleert hij onder andere de lymfeklieren, de slijmvliezen, de pols, de temperatuur, het gewicht, de longen en het hart.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten een consult bij de dierenarts?

Ja, maar alleen als het consult medisch noodzakelijk is. Consulten in een praktijk vergoeden wij. Videoconsulten vergoeden wij als het consult door een in Nederland bij de overheid geregistreerde dierenarts wordt gehouden. Consulten aan huis vergoeden wij niet. 

Afhankelijk van je dekking ontvang je een maximale vergoeding per verzekeringsjaar. Een uitzondering hierop is het consult dat voorafgaat aan het plaatsen van een identificatiechip, deze vergoeden we niet. In het overzicht hieronder zie je de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar. 

 

Vergoeding
Basisdekking

Vergoeding
Plusdekking

Vergoeding
Topdekking

Consult bij een dierenarts of specialist € 100,- € 150,- € 200,-

Eigen bijdrage en eigen risico

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast is het eigen risico voor je hond € 50,- en voor je kat € 30,- per verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor een consult?

Voor een consult ga je naar je dierenarts of een dierenkliniek.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.