Vergoeding van consult bij de dierenarts

Mankeert je huisdier iets, is hij ziek? Dan maak je een afspraak bij de dierenarts. Zo'n afspraak noemen we een consult. Welke vergoedingen biedt OHRA voor een consult bij de dierenarts?

Wat is een consult voor je huisdier?

Is je hond of kat ziek of mankeert hem iets? Dan maak je een afspraak bij je dierenarts. Deze afspraak noemen we een consult. De dierenarts voert tijdens de afspraak verschillende kleine onderzoeken uit. Zo controleert hij onder andere de lymfeklieren, de slijmvliezen, de pols, de temperatuur, het gewicht, de longen en het hart.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten een consult bij de dierenarts?

Ja, maar alleen als een consult medisch noodzakelijk is en in een praktijk plaatsvindt. Telefonische consulten of consulten aan huis vergoeden we niet. Afhankelijk van je dekking ontvang je een maximale vergoeding per verzekeringsjaar. Een uitzondering hierop is het consult dat voorafgaat aan het plaatsen van een identificatiechip, deze vergoeden we niet. In het overzicht hieronder zie je de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar. 

 

Vergoeding
Basisdekking

Vergoeding
Plusdekking

Vergoeding
Topdekking

Consult bij een dierenarts of specialist € 100,- € 150,- € 200,-

Welke vergoeding biedt de module Vaccinatie en gebit voor een consult?

De extra module Vaccinatie en gebit biedt een vergoeding voor vaccinaties en de bijbehorende consulten. Hieronder zie je wat de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar zijn.

Behandeling

Vergoeding Basisdekking

Vergoeding Plusdekking

Vergoeding Topdekking

Vaccinaties en bijbehorende consulten € 50,- € 75,- € 100,-

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico?

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Een eigen risico betaal je niet.

Waar kun je terecht voor een consult?

Voor een consult ga je naar je dierenarts of een dierenkliniek.

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.